Política

Badia del Vallès es queda sense finançament definitiu

Els grups parlamentaris acorden una solució transitòria que, tot i que ni convenç del tot ni és el que proposava l'Ajuntament, es veu com una “millora”

Es crearà una nova comissió negociadora

“És un punt i seguit. Hem de buscar una solució definitiva”. Així es com veu l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, l'acord de tots els grups parlamentaris de la Comissió d'Afers Institucionals de garantir per llei un finançament transitori per Badia del Vallès i apostar per crear una comissió formada per la Generalitat i el govern municipal que negociï una solució definitiva en els propers quatre anys. En un segon pla ha quedat la proposta que feia l'Ajuntament de garantir, en base al dèficit fiscal estructural del municipi i mitjançant una fórmula de càlcul, un finançament “just i estable”. “Estem decebuts perquè no és el que volíem però és una millora, un pas endavant per a la ciutat” afirma Menor abans de deixar clar que continuaran negociant per garantir el futur econòmic de la ciutat.

Conscient que l'escenari de la negociació no era el més adient donada la conjuntura econòmica i política, l'alcaldessa creu que la solució aportada té aspectes positius com ara que tingui forma de llei i no de conveni com fins ara , “el que suposa més seguretat jurídica”, que es doni continuïtat al finançament transitori fins que no hi hagi un d'específic i que l'aportació establerta sigui de tres milions anuals que arribaran fraccionats en pagaments trimestrals. “Aquesta situació ens dona més tranquil·litat per continuar treballant”, afirma. Destaca que la proposta– que es preveu s'aprovarà al ple que se celebra la setmana que ve al Parlament– també recull que Badia pateix un dèficit de capacitat fiscal estructural i el compromís de traspàs de les parcel·les qualificades com a equipaments comunitaris de l'Institut Català del Sòl, incloses al conveni vigent que finalitza el 2018.

LA FRASE

Estem decebuts perquè no és el que volíem, però és una millora, un pas endavant
Eva Menor
alcaldessa de Badia del VAllès (PSC)

El municipi vallesà té 40 anys d'història

Badia acaba de complir quaranta anys. El 14 de juliol del 1975, els aleshores prínceps d'Espanya inauguraven el polígon d'habitatges que depenia de Cerdanyola i Barberà. L'any 1994, el Parlament aprovava la independència de Badia del Vallès. Naixia amb un dèficit pressupostari que encara no té una solució definitiva. La setmana que ve està previst que el ple del Parlament aprovi la proposició de llei del règim transitori del finançament específic del municipi de Badia, la darrera solució al problema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia