Política

ERC tria només regidors per al Consell Comarcal

La formació no proposa cap alcalde per ocupar les nou places aconseguides

ERC va ser la força més votada a la comarca del Maresme en les passades eleccions municipals, en què va obtenir 37.183 vots (118 regidors), que es van traduir en nou consellers, cinc més que el 2011, al Consell Comarcal del Maresme (CCM). CiU va quedar segona, amb 36.246 vots i 108 regidors i també nou consellers. La formació republicana ja ha triat els representants dels seus consistoris que ocuparan les places a l'ens comarcal “fruit d'un mecanisme plenament transparent i participatiu en la seva elecció”. Cap d'ells, al contrari que en mandats anteriors, no serà un alcalde, malgrat que les eleccions han deixat deu caps de govern republicans a la comarca, bé directament o bé formant part de coalicions amb altres partits. Els escollits són regidors que provenen tant del govern local com de l'oposició i amb un equilibri entre el nord i el sud del Maresme. En un comunicat, ERC especifica que la tria respon a criteris d'equilibri i paritat i per l'èmfasi prioritari “en la capacitat de dedicació i el treball en xarxa”. La voluntat, diuen fonts del partit, és que els alcaldes es dediquin plenament als seus municipis i deixin en mans d'aquells regidors “amb ganes i amb disponibilitat” la participació al Consell Comarcal. A més, una de les places ha estat cedida a les JERC perquè tingui representació directa a l'ens.

Segons la formació, primer es van sol·licitar noms de candidats i candidates a les seccions locals i aquests van ser escollits, primer en permanent i després en executiva, i fonts del partit asseguren que no tenen constància que cap dels seus alcaldes fes la petició per ser conseller comarcal i no se l'atengués. Així doncs, els nous consellers proposats són Albert Sala (Llavaneres), Annabel Moreno (Arenys de Mar), Ignasi Bernabeu (Mataró), Josep Maria Molins (Premià de Mar), Laia Martín (JERC), Laura Ribalaiga (Alella), Mònica Palacín (Pineda de Mar), Pau Morales (Vilassar de Dalt) i Xavier Pla (Tordera). En el cas dels suplents sí que hi ha l'actual alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, a qui segueixen Meritxell Romero (Santa Susanna), Eduard Vila (Dosrius), Tònia Vila (Arenys de Munt), Albert Alfaro (el Masnou), Ricard Fabra (Tiana) i Ricard Núñez (Malgrat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]