Política

Munell ofereix diàleg a una oposició de Ripoll que vol consultes populars

L'alcalde afirma que la creació de llocs de treball serà una de les prioritats

Jordi Munell va ser investit alcalde en el ple extraordinari de l'Ajuntament de Ripoll i ho va ser per segona vegada consecutiva, tot i que, en aquesta ocasió, amb el suport d'una majoria absoluta encara més àmplia que no pas la del 2011. Amb 11 regidors, CiU és el clar dominador de l'arc consistorial. De fet, ahir Munell va fer servir una de les expressions més utilitzades en la constitució d'ajuntaments arreu del país i va oferir diàleg als grups de l'oposició per “fer un Ripoll millor”.

Jordi Munell va posar l'accent en el fet que l'equip de govern que lidera centrarà bona part dels seus esforços a facilitar la creació de nous llocs de treball. Segons ell, reduir el nombre de ripollesos que estan en situació d'atur és clau per al benestar i el desenvolupament de les persones. Per això, continuar amb la tramitació del polèmic polígon industrial de les Llosses serà una de les prioritats dels pròxims quatre anys –ara, la comissió d'Urbanisme el té sobre la taula per aquesta polèmica creada–. A més, l'alcalde hi va afegir que també continuaran desenvolupant la urbanització del sector del Pla, que també ha estat objecte d'una forta polèmica.

Tots els grups de l'oposició, ERC, que amb l'exalcaldessa i diputada al Congrés espanyol Teresa Jordà al capdavant té quatre regidors; la CUP, i Fem Ripoll (PSC i ICV), van agrair l'oferiment del ja alcalde. Tots van coincidir a assenyalar que el resultat de les eleccions ha dibuixat que a Ripoll hi ha dos models de poble, el de CiU i el de les esquerres.

Això no obstant, a través dels respectius portaveus van remarcar que estaran molt atents a la feina que dugui a terme l'equip de govern convergent.

Tots, excepte Anna Belén Avilés, van prometre el càrrec per imperatiu legal. Ella simplement va prometre el càrrec. La resta de regidors també va optar per la fórmula de l'Associació de Municipis adaptant-la als idearis polítics respectius. Els convergents van manifestar que estarien al costat del Parlament i del president, Artur Mas, per exercir l'autodeterminació. ERC no va fer referència ni al rei ni a la Constitució i va adaptar també la fórmula de l'AMI. També l'únic regidor de la CUP, Santi Llagostera.

Jordi Munell va ser alertat sobre l'ús que faci de la majoria absoluta. Així, per exemple, Teresa Jordà va reconèixer la legalitat per aprovar tot el que CiU vulgui que els dóna aquesta majoria, però va remarcar que això no legitima al cent per cent CiU per fer-ho tot.

LES FRASES

Estic molt orgullós de ser l'alcalde de Ripoll i de poder representar la vila arreu
Jordi Munell
alcalde de ripoll
No ha de tenir por ni preocupar-se per les consultes populars i el seu govern serà més demòcrata
Teresa Jordà
portaveu d'erc a ripoll


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.