Política

ERC i PSC governaran al Consell del Montsià

Els republicans són la força més votada, però empatats a consellers amb CiU, a la qual desbanquen

La presidència de l'ens serà compartida pels socis

ERC i el PSC van fer públic ahir el pacte de govern que ja han tancat al Consell Comarcal del Montsià, quan encara falten setmanes per a la constitució dels ens comarcals. Els republicans són la força més votada al Montsià, on han aconseguit alcaldies com ara les d'Amposta i Alcanar, però tenen el mateix nombre de consellers comarcals que CiU (9), que ha governat el Consell els últims quatre anys amb un pacte amb el PP. Republicans i socialistes ja van ser socis de govern al Consell del Montsià entre el 2003 i el 2011, i la bona entesa que van tenir ha facilitat la reedició del pacte.

La presidència de l'ens comarcal serà compartida i els primers dos anys l'ocuparà Carme Navarro (ERC), mentre que els dos últims en serà el socialista Francesc Miró el president. La canareva Carme Navarro serà la primera dona que presideix un Consell Comarcal a les Terres de l'Ebre. Els principals eixos del nou govern comarcal seran la potenciació del consell d'alcaldes, la priorització dels serveis als municipis i l'impuls de polítiques de progrés al servei de la ciutadania. “El consell d'alcaldes serà la pedra angular d'aquest mandat”, va dir Navarro. La situació econòmica del Consell, amb un deute “important” que no van quantificar, és una de les principals preocupacions del nou govern.

Justificació a Tortosa

D'altra banda, el cap de llista d'ERC a Tortosa, Josep Monclús, va justificar ahir l'opció de quedar-se a l'oposició tot i que amb un acord programàtic amb CiU i facilitant amb la seua abstenció la proclamació de Ferran Bel com alcalde. “No podem governar amb els socialistes perquè ens demanen que el fet nacional quede fora del pacte”, va dir Monclús, que també va indicar que hi ha “divergències” que impedeixen que s'incorporen al govern de Bel. Pel que fa a l'acord programàtic amb CiU, se signarà en breu i inclourà qüestions com ara un pla local d'ocupació, la construcció de la piscina i la millora de l'accés a l'hospital Verge de la Cinta.

LA FRASE

No podem governar amb el PSC a Tortosa perquè proposen deixar el fet nacional fora del pacte
Josep Monclús
CAP DE LLISTA D'erc A tORTOSA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia