Política

SUSANNA BAZAN

CIU DE PORQUERES

“Després de vint anys, a Porqueres li cal un canvi”

Proposa una revisió cadastral a la baixa per disminuir la pressió fiscal

Alerta que no hi ha prou subvencions

Nascuda el 1975. Diplomada en ciències empresarials, treballa en l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles. Presideix el Club Patinatge Artístic de Porqueres

La candidata de CiU té el repte de posar fi a vint anys de govern dels Independents de Porqueres.

Com ho afronta?
Ho afrontem amb la idea de canvi. Vint anys són molts, i pensem que els d'IdP s'han acomodat. S'han de revisar moltes coses.
Posi'ns exemples de coses que vostès haurien fet diferent.
La pressió fiscal. El 2006, en plena bombolla immobiliària, es va fer una revisió cadastral. A Porqueres tenim ara unes valoracions molt per sobre dels preus de mercat. A Banyoles, per exemple, la mitjana és de 44.000 euros, mentre que aquí és de 92.000. Això ens afecta molt a l'hora de pagar impostos. Altres municipis posteriorment ho han revisat a la baixa, i aquí no. D'altra banda, volem crear consells ciutadans per a cadascun dels pobles i un altre d'abast municipal, que realment funcioni. I les polítiques de joventut: els joves són la base de la identitat de Porqueres.
Un dels projectes estel·lars de l'equip de govern és la piscina municipal. Ho veuen bé?
Hi estem d'acord, però cal moure'ns més a l'hora de buscar finançament. De moment tan sols tenen una subvenció de la Diputació de 75.000 euros, quan només la primera fase costa 300.000 euros. Resulta que la secretaria de l'Esport els ha denegat una ajuda perquè el projecte està redactat de tal manera que no es pot beneficiar de subvencions. Caldrà un crèdit per finançar tot el projecte.
Estan d'acord que Porqueres demani el quart institut de secundària de la comarca?
Ens sembla bé. Però cal tenir present que hi podran anar tant alumnes d'aquí com de Banyoles, i als de Porqueres els podrà tocar un institut de Banyoles. No serà com l'escola de primària, que és per als d'aquí. Per tant, hem de ser conscients que no tindrem un institut per a nosaltres i prou.
El fet que es plantegin les municipals com unes primàries de les de setembre els pot beneficiar?
Hem estat de les primeres candidatures a signar el compromís amb l'ANC per la independència, perquè hi estem a favor. Crec que això ens pot anar bé.
Per poder parlar d'èxit, quants regidors haurien d'aconseguir?
Sis, no? [riu]. Això seria un èxit total. Si no, qualsevol més que ara ja estaria bé. Però creiem que podem governar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia