Política

SALVADOR TORDERA PÉREZ

CAP DE LLISTA DEL PP A BLANES

“Blanes s'ha de despertar, i no és tan difícil”

El candidat del PP a Blanes defensa el suport del grup als dos últims pressupostos

Aposta per donar incentius per a noves empreses

Es presenta per segon cop com a candidat del PP a l'alcaldia de Blanes. Nascut el 26 d'octubre del 1959, és regidor des del 2011 i portaveu del grup municipal del PP. Té un màster en alta direcció d'empreses per Esade i és directiu d'una companyia de distribució del sector alimentari
N. forns

El PP va donar suport als dos últims pressupostos municipals de Blanes, on governa el PSC en minoria. Considera que amb el pacte es van aconseguir algunes de les reivindicacions del PP, però creu que és l'hora de “despertar” Blanes.

Els tres regidors que tenen ara és el millor resultat del PP fins ara a Blanes. Confia millorar-lo?
És complicat perquè hi haurà nou o deu llistes, però ho volem superar. Estic convençut que dins la poca influència que hem pogut tenir, hem estat seriosos, rigorosos en moltes coses en què no estàvem d'acord i hem pactat en coses que teníem al programa i suposo que el poble ho sabrà valorar.
Com valora aquest mandat?
Un veí em va dir que Blanes està adormida i un altre que és una ciutat zombi. Aquest mandat ha estat dolent perquè veníem d'una època d'endeutament molt elevat, però la gestió inicial, d'apujar l'IBI un 9,9%, i després vendre'ns el poble per un plat de llenties amb les zones blaves ha fet que el poble quedi mort. Hi havia gent que venia a comprar a Blanes i aprofitava per menjar-hi i fer el cafè, i ara no vénen pel cost de la zona blava.
Tenien alguna alternativa?
Sí. Si sempre fas el mateix sempre cauràs en el mateix parany. Nosaltres no estàvem d'acord a fer-ho tot zona blava, però sí alguna, i a més que fos gestionada per l'Ajuntament, perquè sempre pots rectificar, i ara en canvi estàs lligat de peus i mans.
Què faria el PP si governa a Blanes?
Bonificacions per a les noves empreses, per nous llocs de treball, ajudes als joves, bonificacions per als autònoms als impostos de tracció mecànica i fomentar l'emprenedoria. No s'ha fomentat prou bé el turisme, no el d'estiu sinó el turisme proper. La gent que venia de cap de setmana ara no hi és. Blanes havia estat un punt d'atracció de tota la comarca. S'ha de despertar i no és tan difícil.
Com?
Amb les associacions d'hostaleria i comerç, promoure accions conjuntes, com ara Blanes 12, però que siguin coordinades amb totes les associacions. I la ciutat esportiva està molt mal gestionada, ens costa un milió d'euros l'any i quan s'hi fan activitats no hi ha cap lloc per dormir perquè fora de temporada els hotels no obren. Hi ha un espai al costat de la ciutat esportiva on es podria fer un alberg. També creiem que s'ha de millorar la seguretat ciutadana, a la Plantera, l'estació..., i a l'estiu la zona de la Villa de Madrid.
Defensa el suport al pressupost?
En els dos últims pressupostos hem donat suport a canvi de moltes coses, com ara la construcció del camp de futbol a la ciutat esportiva i més ajuts per temes d'exclusió social, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia