Política

XAVI SALA

Alcaldable d'ERC a Santa Cristina d'Aro

“No hi ha cap planificació lògica de les inversions”

El cap de llista republicà vol donar un gir a la gestió local, que situa als anys 80

Vol activar el sòl industrial del Molí d'en Tarrés

Té 39 anys. I després d'un mandat ‘sabàtic' vol tornar al consistori, on va repartir 12 anys entre govern i oposició.
Per què ha decidit tornar-hi?
A finals d'estiu molts
veïns em plantejaven que convé un canvi al consistori i que podria ser el meu moment. Vaig començar jove, però hi vaig acumular experiència i el partit em va fer l'oferta. Cal una nova forma de governar i gestionar, diferent a la que hi ha ara, que definiria dels anys vuitanta.
Quines línies del programa veu primordials?
La promoció econòmica és bàsica, perquè cal crear llocs de treball i tenim un potencial descomunal com a municipi que hem d'activar d'una vegada, però també la cohesió social. Hem d'ajudar les 90 famílies que ara mateix viuen situacions límit i necessiten els serveis socials.
Amb quines receptes?
Tenim una borsa de treball, però crec que l'hem de gestionar d'una altra manera. Estar en contacte amb empreses del poble i els entorns. Donar facilitats perquè els joves estudiïn i tinguin un futur, preferentment al poble. I activar la zona industrial del Molí d'en Tarrés.
L'anul·lació del POUM no ho impedia?
Se'n podria haver desvinculat el sector de Bernades, que és on hi ha els problemes d'inundabilitat. Però a la resta dels terrenys hi havia empreses interessades a instal·lar-s'hi. Els hauríem de donar facilitats perquè ho puguin fer i creïn llocs de treball. Igual que en el cas del comerç: cal permetre que un negoci obri mentre tramita la llicència.
Què esborraria del mandat?
Em semblen surrealistes els esforços perduts per obrir l'oficina de turisme, on al final el bar acaba fent la competència als privats. Podríem haver-nos centrat també en promoció, organitzar fires o activitats gastronòmiques.
Com veu les inversions?
L'únic positiu és que, com que no s'ha fet gairebé res, hem reduït deute. Però la situació permetia més despesa social o desencallar la biblioteca. Malgrat tot, no és normal que a dos mesos d'eleccions vulguin fer la nau per als castellers, asfaltar la pista del Mas Nou i gastar una fortuna en el mur de l'escola. No hi ha cap planificació lògica.
La biblioteca és urgent?
Sí, però hem de decidir si a l'antiga casa de la vila o al Formatget. També cal un nou emplaçament per al local de joventut i endreçar la zona esportiva d'acord amb els clubs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia