Política

VÍCTOR PUGA

PRIMER TINENT D'ALCALDE I CANDIDAT DEL PSC A L'ESCALA

“L'àrea de Serveis Socials mereix una política molt activa”

L'alcaldable del PSC aposta per una Escala moderna i ordenada

Des del consistori, vol treballar per “mantenir l'estat del benestar en sentit ampli”

“La gent ha valorat la feina dels dos últims mandats”

URBANITZACIONS
“Volem pactar un calendari amb la resta de partits per intervenir-hi i millorar-les”
LIDERATGE
“Cal un govern fort, amb capacitat de gestionar un pressupost de
20 milions d'euros”

“Sumar esforços.” Pel candidat del PSC a l'Escala, Víctor Puga, aquest lema defineix la voluntat del seu equip, que és teixir complicitats amb els veïns. “Sumar, però, no tan sols significa aplegar gent, sinó diàleg, pacte, compromís i que la participació ciutadana sigui fonamental.”

El 2011, el PSC va quedar a només un pas de la majoria absoluta al municipi. Veu possible revalidar o superar el suport?
Ens presentem amb ganes d'assolir un bon resultat. El nostre objectiu és governar. Apostem per una Escala moderna i ordenada, i hem d'estar al costat de la gent. L'àrea de Serveis Socials mereix una política molt activa. No ens podem conformar a ser prestadors de serveis: que el poble estigui net, la jardineria, a punt i l'aigua, en condicions.
Des de fa vuit anys, ha tingut un paper destacat a l'Ajuntament.
Fa dos mandats que governem. He acompanyat com a primer tinent d'alcalde Estanis Puig. Es va comprometre a no estar més de vuit anys a l'alcaldia i ha complert la paraula. Tinc l'experiència al consistori, havia treballat en altres administracions públiques i, d'alguna manera, la meva feina d'advocat està lligada a la gestió municipal.
Li fa respecte assumir el relleu?
Encapçalar la candidatura no m'espanta en absolut. L'agrupació local m'ha fet confiança i tinc ganes d'afrontar el repte i crear un bon equip. Em presento amb tota la il·lusió i amb la voluntat de treballar molt. Sentim que hem fet la feina ben feta i la gent ho ha valorat.
Creu que pot jugar a favor seu la reivindicació d'aquesta tasca?
Tenim com a repte que els ciutadans ens tornin a fer confiança. Seguim una línia continuista en aquells aspectes que han funcionat. La gestió econòmica, l'hem portat molt bé, així com els projectes estratègics que milloren l'atractiu de l'Escala. Però també hem renovat la candidatura, amb noves idees i gent.
Quina política reivindica?
Sovint, quan penses en projectes, són urbanístics. Però vull anar més enllà i mantenir l'estat del benestar, en sentit ampli. Estar compromès amb la cultura, l'atenció a les persones, l'esport, les entitats, la promoció econòmica i l'educació. I hem de saber interpretar el nou paradigma polític. La gent cada cop opina més i és més exigent amb els polítics i funcionaris.
Tot això, amb la crisi present.
Ens ha tocat governar uns anys complicats. Però hem invertit més que mai en petites obres i també en grans projectes, i hem reduït l'endeutament. Quan vam arribar, se situava a prop del 90% i l'hem deixat al 38%. Cal un govern fort, amb capacitat de gestionar un municipi important, amb un pressupost de 20 milions d'euros.
Han governat amb ICV. Han tingut una bona entesa?
Molt bona. Hem estat un equip cohesionat. Vull destacar la feina dels dos regidors d'ICV a Medi Ambient. Tant ells com nosaltres hem tingut a vegades la generositat de cedir per arribar a acords i anar tots a l'una.
Una proposta del 2011 era millorar les urbanitzacions més deteriorades. Segueix vigent?
Hi ha molt de recorregut. Es financen amb les contribucions dels veïns i amb una aportació de l'Ajuntament. En aquest context, exigir als ciutadans que facin front a despeses importants és complicat. Farem una crida a la resta de partits per consensuar un calendari per intervenir en les urbanitzacions.
I s'ha revisat el pla urbanístic.
Sí, sota criteris de sostenibilitat. L'Escala ha crescut molt en extensió i un pla general futur ha d'incloure una ordenació i rehabilitació del que ja hi ha. També hem aprovat inicialment el projecte de reforma del front de mar. Abans de tirar-lo endavant definitivament, hem de buscar el màxim consens amb la Unió de Botiguers, els veïns i la resta de forces.
I, a grans trets, a on més s'exemplifica la tasca municipal?
Hi ha pressupostada la reforma de la plaça de l'Església i s'enllestirà l'edifici de l'Alfolí de la Sal. A banda, vam encarregar un cens comercial, que donarà pistes per dinamitzar el sector. També hem afegit molt aparcament al nucli antic i aviat tindrem panells intel·ligents que indicaran on són les places lliures. I, gràcies a un acord amb l'Agència Catalana de Patrimoni, es crearà un consell per engegar polítiques de difusió del jaciment d'Empúries i l'Escala.

Advocat compromès amb la població

L'agrupació local del PSC de l'Escala va escollir per unanimitat l'independent Víctor Puga per encapçalar la candidatura en substitució d'Estanis Puig, que ha estat alcalde des del 2007. En els dos últims comicis, ha anat de número dos i, tot aquest temps, ha estat primer tinent d'alcalde. Del 2007 al 2011 va dur Urbanisme, Esports, Turisme i Infraestructures, i ara coordina l'activitat del govern i dirigeix Urbanisme. Advocat de professió, lidera un equip amb “capacitat de gestió, format per persones honestes i compromeses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia