Política

MANEL ESCOBAR

CANDIDAT DEL PP A ROSES

“No sé si hi ha algun ajuntament amb els nostres números”

Confia que la bona gestió a Roses compensi les “mesures poc populars” del PP a l'Estat

Afirma que han complert el 80% del programa

Tècnic tributari de 47 anys. Regidor des del 1999, és cap de llista per segon cop. Regidor d'Economia i Hisenda en l'actual govern CiU-PP i en l'anterior, PSC-ICV-PP. Secretari general del PP a la demarcació
ll. serrat

Manel Escobar es va estrenar com a cap de llista a Roses fa quatre anys, quan el PP, després de governar amb el PSC i ICV, va recuperar el tercer regidor, perdut el 2007. Ara governen amb CiU.

Quines perspectives tenen amb vista a aquestes eleccions?
Som conscients que les mesures que hem pres des del govern central no han estat gaire populars i això ens farà restar una mica, però tenim a favor que l'acció de govern a Roses ha estat molt positiva. Hem complert més del 80% del nostre programa, tot i que ens hem trobat amb l'LRSAL, la llei que marca el sostre de la despesa, que ens ha impedit dur a terme tot el que ens vam proposar al principi.
Què destaca de la seva tasca com a regidor d'Economia i Hisenda? Quin balanç en fa?
Molt positiu. No hi ha res que s'hagi apujat. Per exemple, no hem apujat la llar d'infants tot i el descens de l'import que pagava la Generalitat. N'hem assumit el cost. O per exemple, fa vuit anys, quan vaig entrar, el tipus de gravamen de l'IBI era del 0,85 i ara és del 0,61. Només aquests últims quatre anys els rosincs han deixat de pagar dos milions d'euros per la rebaixa de l'IBI, i no hem deixat de prestar serveis ni de fer inversions. A més, en els últims quatre anys no hem demanat cap crèdit per finançar inversions; tot ha estat finançat amb l'estalvi del corrent del pressupost i alguna subvenció.
Podríem dir que aquesta bona situació econòmica és una mica excepcional en el moment actual?
Estem a punt de presentar la liquidació del pressupost del 2014 i és un altre èxit. Jo no sé si a Girona hi ha algun ajuntament amb els números que ara mateix tenim nosaltres, i si vas a Roses ja veus com és, la tenim ben maca, neta i polida, amb unes inversions adients...
I què destaca de la tasca dels altres regidors del PP al govern de Roses?
Àngel Tarrero s'ocupa de seguretat, una àrea en què els últims s'ha professionalitzat molt tot el que és la policia local. Ha fet molt bona tasca. I en Carlos López, a Medi Ambient, una àrea que no només és preservar la natura, que ja intentem fer-ho, sinó també tot el tema d'expedients d'obertura de locals i negocis. Aquesta legislatura hem posat en marxa un pla d'usos que afecta tot el litoral i que té vigència per cinc anys, quan abans es renovava anualment. Estem molt satisfets.
Quin balanç fa del pacte de govern amb CiU? Ha estat fàcil l'entesa?
Hi ha hagut molt bona sintonia, tot i les divergències que tenim en l'àmbit estatal. Nosaltres som un grup de persones de Roses i anem tots a l'una. Teníem quasi els mateixos programes, tenim la mateixa manera de pensar i de fer, i no ha estat difícil. Han estat quatre anys tranquils.
Quins són els principals reptes pendents de Roses, que centraran el seu programa electoral?
Estem acabant de redactar el programa. El que és una realitat és que tenim moltes obres en marxa: la riera Ginjolers, la SUF, un pla de recollida de residus amb els contenidors soterrats, tot el front marítim... Hi ha feina ben bé fins a finals d'any. Què li falta a Roses en el tema d'inversions? Faria falta tenir un tanatori, que no en tenim, i també una zona per al jovent, una zona on l'empresari pogués invertir en oci nocturn, restaurants, cinema...
Com creu que pot influenciar el procés en el vot de les municipals?
Això és una incògnita. En principi no hi hauria de tenir res a veure. Aquí s'hauria de valorar la feina feta dels que han governat. Això és com un examen: han passat quatre anys, ho has fet bé o malament?
I en els possibles pactes postelectorals? Creu que el context actual permetrà un altre pacte CiU-PP?
No ho sé. Nosaltres estem oberts a tot. És clar que tenim unes directrius que ens marquen des de Barcelona i que haurem d'escoltar, però jo, que vaig estar vuit anys a l'oposició, sempre dic que en un ajuntament estar a l'oposició no serveix de res. Per dur a terme el teu programa, si vols que la teva feina es noti, únicament es pot fer governant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia