Política

ROBERT MUNDET

CAP DE LLISTA DE CIU A CASSÀ DE LA SELVA

“Hem de treballar per posar Cassà de la Selva al mapa”

“Després de molt de temps, estem pagant a trenta dies i hem rebaixat l'endeutament”

“Cal fomentar les nostres particularitats”

Per aquest filòleg que treballa d'agent comercial, la prioritat és el poble. Destaca el seu compromís i, especialment, l'experiència que té a l'administració com a aval per afrontar ser el cap de llista de CiU a Cassà, després que Enric Bagué anunciés que no repetiria
GLÒRIA SÁNCHEZ / iconna

Robert Mundet, cap de llista de CiU a Cassà de la Selva en substitució d'Enric Bagué –en el que ell defineix com un relleu natural–, ho té clar. Mundet destaca l'esforç que s'ha fet l'últim mandat per sanejar l'Ajuntament, que havia arribat a un 110% d'endeutament, i explica que les prioritats són la promoció de la població, el comerç i la indústria, a més d'apostar pel cicloturisme.

Què destacaria d'aquest mandat?
Sense dubte, destacaria la situació econòmica heretada, que era molt i molt complexa. Va arribar un moment en què van tallar el telèfon a l'Ajuntament. El pla d'ajust ha estat vital. Amb una sagnia terrible, però, perquè ens varen aplicar uns interessos que no són justos. Controlar tota la despesa corrent i estalviar: aquesta ha estat una prioritat. Després de molt de temps, ja estem pagant a trenta dies i hem rebaixat l'endeutament.
Té experiència?
Penso que sí. Vaig ser regidor del 2003 al 2007 i ara hi sóc des del 2013. He portat sempre regidories diferents. A més, penso que el relleu amb l'Enric Bagué, que ja havia anunciat que no es presentaria, ha estat natural.
Quines seran les seves prioritats si governa?
La promoció del poble. Pensem que és bàsic. Ens falta donar-lo a conèixer, sobretot les activitats que fem. Pensi que hi ha més de cinquanta entitats a la població. També donar suport al comerç i la indústria, on hem treballat perquè la planta de biomassa fos una realitat. I l'esport: a Cassà hi ha dos mil esportistes.
I el turisme?
També, tot i que Cassà no és un poble amb molts recursos, en aquest sentit. Tenim algun hotel i cases de turisme rural, però especialment les Gavarres a tocar i les vies verdes, que travessen la població. A més, tenim la possibilitat d'enllaçar la comarca de la Selva amb la del Gironès amb un nou carril bici que ja està aprovat, a més de fer una nova ruta per enllaçar amb els pobles propers, com Campllong i Sant Andreu. Hem de treballar per posar Cassà al mapa.
I pel que fa a la indústria?
Promocionar els taps de suro. Pensi que Cassà té empreses molt importants que fabriquen taps de suro.
I els temes socials?
Compromís absolut amb el poble. Tenim uns sis-cents aturats i hem d'estar atents per poder donar respostes i ser sensibles: des de pagar les factures fins als temes més bàsics. Tenim una molt bona col·laboració amb Càritas i tenim molta cura de la gent gran. No ens podem embrancar a fer grans obres. Per això cal potenciar els equipaments i emplenar-los de contingut; és a dir, mirar de posar-los al dia. Cal també millorar la via pública, que havia quedat molt endarrerida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia