Política

MAURICI JIMÉNEZ

CANDIDAT DEL PSC A PLATJA D'ARO

“És vital consultar la ciutadania i tenir-la en compte”

“Aquest ha estat un mandat sense cap projecte de govern definit. No hi ha hagut debat”

“Cal treballar per la desestacionalització”

Maurici Jiménez (Girona, 1980) viu al municipi des de fa deu anys, a Castell d'Aro. És professor de l'Escola Universitària ERAM, adscrita a la UdG. Ara, com a cap de llista del PSC, vol impulsar la vinculació de l'acció política amb la participació ciutadana.
JOAN SABATER

El candidat del PSC a l'alcaldia de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez, està convençut que cal fer un canvi en la manera de fer política al municipi. Critica la falta de projecte i el fet que en els últims anys aquest s'ha centrat exclusivament al dia a dia. Per això, proposa vincular l'acció política amb la participació ciutadana. Considera necessari, també, treballar per la desestacionalització i potenciar el Palau d'Esports i Congressos.

Com valora aquest mandat?
Aquest ha estat un mandat sense cap projecte de govern definit. No hi ha hagut debat, no s'ha ni celebrat cap junta de portaveus per plantejar el model de poble que voldríem a deu anys vista. No se'ns han donat opcions per definir un projecte, ni tampoc per participar en un amb visió de futur.
Estam davant un projecte esgotat?
Ha estat de pedaços, d'anar al dia a dia, i de tirar endavant iniciatives que han sortit de diverses regidories, però que no han estat consultades per millorar-les. També s'han proposat inversions que podem pensar que són estratègiques, però que no han vingut avalades pels col·lectius afectats, com podrien ser els comerciants, per exemple.
Com ara quin tipus de decisions?
S'han pres decisions que nosaltres considerem que han estat arbitràries i que no porten enlloc.
Què pot aportar el PSC?
Un nova forma de fer política, la qual, d'altra banda, vol dir un canvi forçat, necessari. Cada vegada hi ha més necessitat que les iniciatives dels responsables públics tinguin l'aval de la ciutadania i dels col·lectius afectats.
Una aposta pel consens?
Cal el màxim consens polític i social per prendre decisions. Aquesta és la nostra aportació. Cal consultar el ciutadà i tenir-lo en compte. Per exemple, un tema tan important com un pla d'inversions: cal que l'odre d'execució es consensuï amb la ciutadania.
Quin tema és clau pel PSC?
Un de molt important i que penso que cal dedicar-hi molts esforços és el de treballar per la desestacionalització al nostre municipi, un tema, aquest, que considerem que s'ha de treballar molt millor. Pensi que del mes d'octubre al mes de març hi ha molt camí per recórrer; considerem que això vol dir pensar una acció potent cada mes i que aquesta sigui realment un referent per tot el territori.
Què creu que seria capital per contribuir a la desestacionalització, a banda dels actes que caldria fer cada mes?
Ens cal un Palau de Congressos potent. Aquest és un tema que s'ha de treballar bé perquè voldria dir que tindríem un congrés al mes, amb tot el que això representa de reforç al comerç i l'hostaleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.