Política

JOSEP MARIA RUFÍ

ALCALDABLE D'ERC A TORROELLA DE MONTGRÍ

“CiU ha estat a Torroella un esclau de L'EST i el PP”

“Nosaltres fem una coalició amb Junts, que representa la CiU real, no aquella que s'ha inclinat cap a la dreta”

“Volem recuperar la capitalitat”

Josep Maria Rufí és llicenciat en veterinària per la Universitat de Saragossa i s'ha especialitzat en bromatologia i sanitat i tecnologia dels aliments. Ha estat cap de llista en les eleccions del 2007 i el 2011, i alcalde del 2009 al 2011. Ara repeteix com a cap de llista.

L'alcaldable d'ERC a Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, critica el pacte de govern de CiU –que té l'alcaldia–, L'EST i el PP, del qual diu que ha estat “nefast per al municipi”. Rufí defensa l'acord de coalició amb Junts, del qual diu que representa la CiU real i no aquella que s'ha inclinat cap a la dreta, tot per fornir una alternativa per governar.

Com valora el mandat?
Ha estat sens dubte un mandat erràtic. No hi ha hagut, políticament parlant, directrius clares. Especialment aquells pilars bàsics, aquells eixos que, sense estar pactats, històricament tots els grups municipals a Torroella hem anat seguint.
Com ara quins?
Molt bàsics! Conservació del medi ambient, del patrimoni històric, protecció del nucli antic o del comerç. Eixos bàsics, com li dic. Tot això amb una crítica al pacte polític al govern.
No s'entén sense aquest pacte aquesta situació que diu?
Ha estat un mandat molt condicionat pel pacte entre CiU, L'EST i el PP, que ha estat una cosa inèdita i que no ens agrada en aquests moments que està vivint el país. Nosaltres vam intentar arribar a un acord amb CiU, formàvem majoria –CiU (5) i ERC (4)– no se'ns va atendre i es va preferir un pacte que en el fons, no ens enganyem, dóna la majoria a L'EST i el PP, totalment situat a la dreta. CiU ha estat un esclau d'aquest pacte i s'ha vist com el comandament de l'Ajuntament el tenien determinades persones.
Què pot aportar ERC com a alternativa de govern?
Voluntat de consens, i no és una idea buida perquè l'hem treballat. Presentem a les eleccions una alternativa de govern sòlida, progressista i independentista. A final de l'any passat vam arribar a un acord amb Solidaritat Catalana per la Independència a Torroella i ara presentem una coalició electoral entre ERC i un nou partit local que es diu Junts. Hem sabut llegir el moment històric, que ens demana sumar al servei del país i que estiguem disposats a prendre decisions valentes al servei de les persones. Pensem que ens cal afrontar noves polítiques que portin el municipi on havia estat quan era aquella capitalitat del Baix Ter, respectada a tot Girona, que entenem que hem perdut.
Els pot condicionar l'acord nacional entre CiU i ERC per fer governs a la majoria d'ajuntaments catalans?
Aquest és un acord més per a temes supramunicipals, com ara consells comarcals o diputacions, en cap cas per a un àmbit municipal. Els locals són molt particulars. Nosaltres hem pactat amb Junts, els màxims responsables del qual, no ho oblidem, vénen de CiU, un expresident local del partit i una exregidora. El nostre pacte és amb la convergència real, no amb aquella que s'ha inclinat cap a la dreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia