Política

JOAN CALLAU

CANDIDAT DEL PSC DE SANT ADRIÀ DE BESÒS

“Fa més de vint anys que milito al PSC i no ho amago”

“Les eleccions no em preocupen: tothom té dret a presentar-se i els ciutadans ja triaran”

“Aspiro a obtenir uns bons resultats i a seguir treballant per Sant Adrià”

“Sito és un actiu que tenim els socialistes”

LLEGAT
“Tenim un Ajuntament sanejat
i hem consolidat l'arribada de la
UPC a la ciutat”
TRENCADISSA
“Estàvem acostumats a governar amb majoria absoluta
i això ha canviat”
LA MINA
“La crisi ha complicat la situació dels veïns, però crec que hem fet una bona gestió”

L'anterior alcalde de Sant Adrià va deixar el càrrec fa un any i mig. Aleshores va confessar que li feia “por” la política.

Cal ser valent per posar-se al capdavant de la candidatura?
Crec que sí, molt. En política ets culpable de tot per molt que demostris que no ho ets.
Canga va encadenar quatre majories absolutes i va convertir Sant Adrià en una plaça forta del PSC. Aspira a revalidar-ho?
Aspiro a obtenir uns bons resultats i a seguir treballant per Sant Adrià.
La situació del PSC condicionarà el resultat a Sant Adrià?
Tot hi contribueix. No estem en un moment bo, però crec que el nostre missatge arrelarà a mitjà termini. Potser no hi serem a temps per a les municipals.
Té previst amagar les sigles i posar al davant l'obra de govern de Canga?
La meva carta de presentació és l'obra de govern però no tinc ganes d'amagar les sigles. Fa més de vint anys que milito al PSC i no ho amago.
Ha estat un mandat sense entrebancs fins fa uns dies, quan quatre regidores van abandonar el PSC i el govern va perdre la majoria absoluta que sumava amb ICV-EUiA. Hi haurà canvis?
La dinàmica serà una altra. Estàvem acostumats a governar amb majoria absoluta i això ha canviat. No hem pogut aprovar uns pressupostos que eren bons per a la ciutat. Treballar amb els pressupostos prorrogats farà que hi hagi coses que no es podran fer.
Li preocupa que l'escissió pugui derivar en un altre partit que es presenti a les eleccions?
Les eleccions no em preocupen. Tothom té dret a presentar-se i els ciutadans ja triaran. Qui ha marxat és qui ha d'explicar per què ho ha fet. Jo no hi penso entrar perquè Sant Adrià té problemes més importants.
Després de la trencadissa al partit, se sent legitimat per ser el candidat quan no es van arribar a fer primàries?
El procés es va fer però cap persona s'hi va presentar.
La fragmentació de l'esquerra influirà en el resultat final?
La gent ha patit molt, està enfadada. L'Ajuntament és la primera administració a qui s'adreça el ciutadà. Hem assumit despeses que la Generalitat ha deixat de pagar en serveis com l'escola bressol i l'escola de música. És un moment complicat però hem d'explicar el nostre projecte i mirar que arribi a tothom.
Creu que és prou conegut o haver estat a l'ombra de Canga el pot perjudicar?
Canga és un actiu que tenim els socialistes però crec que les entitats em coneixen.
Quin és el principal llegat d'obra de govern que presenten de balanç?
Tenim l'Ajuntament sanejat amb els principals serveis que afecten els ciutadans coberts. Hem iniciat i consolidat l'arribada de la universitat a Sant Adrià, amb el campus de la UPC, que serà un dels grans eixos que impulsarà Sant Adrià.
Queda per definir la franja litoral. És el gran repte del proper mandat?
Hem de començar a posar els fonaments de com ha de ser el front litoral amb la participació dels ciutadans. En aquests moments no tenim promotors ni ningú interessat, que se sàpiga. El repte és fer un planejament que urbanísticament sigui profitós per a la ciutat i una oportunitat d'ocupació per als ciutadans.
El consorci de la Mina ha de tenir continuïtat?
En el pla urbanístic està tot fet però cal seguir amb la promoció social, ocupacional i educativa. S'ha de mantenir l'acció conjunta de totes les administracions sense baralles.
Les millores es perceben?
Molts veïns tenen la percepció que s'ha fet un salt enrere perquè la crisi ha complicat la seva situació personal, tot i que crec que s'ha fet una bona gestió.

A l'ombra de Sito

Joan Callau i Bartolí afronta la seva primera convocatòria electoral al capdavant de la llista del PSC. Ho fa en una de les places fortes dels socialistes a l'àrea metropolitana de Barcelona gràcies a la figura de Sito Canga, que va aconseguir quatre majories absolutes. Després d'un any i mig al capdavant de l'alcaldia, Callau es presenta
amb el llegat de Canga i amb l'experiència acumulada durant vint anys a l'Ajuntament, on ha estat regidor d'Urbanisme i persona de confiança de l'anterior alcalde.

Oriol Duran



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia