Política

Nova condemna a l'Estat per haver denunciat Vilablareix

El TSJC obliga la Delegació del Govern espanyol a pagar el cost del procediment per la denúncia contra la moció de Diem Prou!

Fa tres mesos ja ho va fer per la moció sobre la sobirania fiscal

L'Estat espanyol ha rebut un altre revés judicial per haver denunciat el municipi de Vilablareix perquè va aprovar una moció sobiranista. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha respost novament a un recurs de la Delegació del govern espanyol amb una condemna contra l'Estat perquè pagui els costos judicials.

La Delegació del Govern espanyol va denunciar al febrer Vilablareix per haver aprovat una moció a favor de la plataforma Diem Prou! La denúncia va ser desestimada i la sentència, recorreguda en contra. L'import que l'administració espanyola haurà de pagar al municipi és de 500 euros. El consistori va aprovar la moció el 12 de març del 2012, amb els vots de l'equip de govern d'ERC i els de l'oposició, de CiU i el PSC.

Aquesta és la segona condemna en contra de la Delegació de l'Estat a Catalunya per denúncies contra Vilablareix per haver aprovat mocions de caràcter sobiranista. La primera va ser a principis de novembre de l'any passat (vegeu El Punt Avui del 5 de novembre), en què el TSJC va condemnar la delegació dirigida per María de los Llanos de Luna a pagar també 500 euros. En aquella ocasió va ser per haver desestimat una altra denúncia per haver aprovat una moció a favor de la sobirania fiscal. Els diners no han arribat encara a l'Ajuntament.

L'alcalde del municipi, David Mascort (ERC), ha tornat a carregar contra la Delegació de l'Estat per haver malbaratat recursos públics: “Els diners que està gastant aquesta senyora [en referència a Llanos de Luna] per anar contra els ajuntaments és un fet imperdonable. Algun dia caldrà passar comptes perquè està fent un mal ús d'uns diners que són de tots.” Mascort qualifica de “surrealista” el fet que es denunciï algú perquè pensa diferent.

Proposa un recompte

L'alcalde diu que en l'última reunió de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) va proposar que es faci una valoració de quant costaran als ciutadans tots els procediments oberts per la Delegació del Govern de l'Estat contra els ajuntaments: “Els 500 euros que ens han de pagar a Vilablareix no cobreixen el que ens ha costat el procés si comptem les hores de la secretària, els administratius, els serveis jurídics i l'advocat... tots els procediments oberts a tot Catalunya han de pujar una barbaritat”, destaca. hi afegeix que la intenció és que en la valoració s'hi sumin els costos que suposa també per a l'administració de l'Estat i per a l'administració de Justícia.

LA XIFRA

500
euros
haurà de pagar l'Estat a Vilablareix. És la mateixa quantitat que al novembre es va imposar per l'altre recurs.

LA DATA

12.03.12
Es va aprovar
la moció de suport a Diem Prou!, que el febrer del 2014 la Delegació de l'Estat va denunciar.

LA FRASE

He proposat a l'ACM que es compti el cost de tots els procediments que s'han obert contra els ajuntaments
David Mascort
alcalde de vilablareix


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]