Política

NARCÍS DEUSEDAS

ALCALDE DE PALAU-SAVERDERA (CIU)

“No deixo el barco amb mala mar”

Narcís Deusedas admet que el Sun Village és un dels temes que fan que es vulgui tornar a presentar a l'alcaldia de Palau-saverdera

Confia que està a punt de resoldre's i que no caldrà enderroc

Sentència pendent des del 2006.
La vida política de Palau-saverdera segueix marcada per una sentència del 2006 que ordena l'enderroc del conjunt de pisos Sun Village, on viuen 42 famílies. L'alcalde vol creure que s'evitarà l'enderroc i assegura, una vegada més, que en la propera legislatura aquest tema s'ha de resoldre.

Alcalde des del 1979, Narcís Deusedas és entre els edils més veterans de la demarcació; tot i això ja avança que es tornarà a presentar el 2015. El principal argument és que vol resoldre els problemes pendents.

Quin balanç fa d'aquest mandat?
Teníem un programa bastant ambiciós; la situació econòmica general ha anat de mal en pitjor. Hem hagut de fer el que crèiem més necessari, aparcar coses, a més dels imprevistos, però al final creiem que hem complert en un 90%.
Què és el més important que s'ha fet?
Hem fet el vial nou, per descongestionar el poble, des de la plaça Major fins al camí de la Creu, hem arreglat els torrents amb pedra vista, s'han millorat places; ara mateix estem en obres per fer una plaça, aparcaments i una zona verda al centre del poble, al sector de Can Lluent. També s'està preparant una obra que ha estat molt reivindicada, la connexió entre el poble i la urbanització Urpasa. Ho hem adjudicat i ara començaran les obres. S'ha millorat l'entrada del poble, els desaigües que tenien defectes i que s'han hagut de tornar a fer. Hem hagut de fer obres per portar l'aigua a la zona esportiva i escolar.
I què queda que no s'ha pogut fer?
El condicionament de la carretera vella, un aparcament previst en aquest sector, i arreglar el pati del local social per poder fer-hi més activitats són alguns dels temes que tenim pendents.
L'Ajuntament està endeutat?
Sí, estàvem endeutats (en part perquè vam fer obres subvencionades que no ens paguen); vam fer uns plans de sanejament, complim els terminis i la perspectiva és bona; tenim un 62% d'endeutament, per sota dels límits que ens fixen, i calculem que l'any que ve estarem al voltant del 50%. Però ens van fent lleis noves que cada cop afecten més els ajuntaments, com la LRSAL.. S'està fent molt dolorós i complicat per als alcaldes i sempre ens toca el rebre. Em temo que alguns alcaldes que volien continuar no ho faran.
Però vostè sí que vol continuar.
No abandono el barco amb mala mar, el vull portar a port, no sol, entre tots. No vull deixar els deutes i maldecaps als que vinguin al darrere.
Es resoldrà el cas Sun Village?
És una de les coses que fan que em torni a presentar. Tenia confiança que aquesta legislatura s'acabaria. Hi ha gent que voldria que això anés a terra i que l'Ajuntament hagi de pagar, i que serveixi per treure Narcís Deusedas. És trist. Si no hagués estat per aquestes actuacions estaria resolt. Tot i així, crec que ho resoldrem satisfactòriament, estem a la recta final, i crec que ens estalviarem l'enderroc. Dels 42 pisos afectats que ens van demandar, uns 40 ens han donat la raó. Crec que no s'enderrocarà.
En aquest mandat no ha tingut oposició. La troba a faltar?
Les oposicions constructives són bones, les oposicions destructives que he tingut, no, gràcies. Sembla que hi haurà dues llistes més. Ja ho veurem, però estem preparats. Segurament serà el meu darrer mandat. Però hi ha paelles brutes que ens volen emmascarar, gent que diu mentides i hem anat callant, però si cal tindran resposta. Si em trobo bé ja en poden venir, de joves, que d'idees i ganes en tinc com el primer dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia