Política

Un excàrrec admet que Pujol el va urgir a rebre un directiu

Lluís Franco, llavors director de l'Agència Tributària, va atendre un empresari amic de l'exdiputat de CiU per la venda de Sharp i Yamaha

L'alcalde de Martorell diu que no va fer cap gestió a Seat

Lluís Franco, exconseller de Treball i actual president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTES), va admetre ahir, en declarar com a testimoni davant la jutgessa de Barcelona del cas d'ITV, Sílvia López Mejía, que quan ell era director de l'Agència Tributària Catalana, el 2010, el llavors diputat de CiU Oriol Pujol va insistir-li que rebés un empresari amic seu perquè era molt urgent, segons fonts judicials.

L'empresari és Sergi Alsina, d'Alta Partners, que va guanyar uns 10 milions d'euros com a intermediari en la venda de Sony, Sharp i Yamaha. La jutgessa i el fiscal sospiten que Alsina va pagar 499.060 euros a Anna Vidal entre els anys 2008 i 2010 per treballs “ficticis” i per tal d'encobrir les gestions del seu espòs, Oriol Pujol. Per això tots tres són acusats dels delictes de suborn i falsedat documental. Franco va precisar que els va rebre, com és habitual, amb un tècnic. Va atendre Alsina, que anava amb altres empresaris, i li van consultar efectes tributaris pel traspàs de Sharp. Va indicar-los que en l'àmbit de transmissions la competència la té el govern espanyol i que si sol·licitaven un informe l'haurien de demanar a Madrid. Franco va afegir que es va mostrar sorprès quan el 2011 Alsina va tornar a entrevistar-se amb ell i li va preguntar el mateix, però aquest cop amb altres empresaris i per la venda de Yamaha.

L'alcalde de Martorell i actual president de la Diputació, Salvador Esteve, també va declarar ahir com a testimoni. Va assegurar que no va parlar amb Pujol de cap projecte al municipi. De la proposta de fer una gran superfície d'aparcaments per a Seat, va precisar que li va dir a ell mateix un empresari conegut (Miquel Salaet) però mai ningú va oferir al consistori un projecte concret. Finalment, dos tècnics d'Alta Partners van assegurar a la jutgessa que no coneixen Anna Alsina ni van veure mai un document seu. Ells van elaborar els dossiers per a la venda de les tres empreses indicades per Alsina.

El president de Cirsa i directius de Seat, citats

Les declaracions de més testimonis pel cas ITV es reprendran el 26 de gener. La titular del jutjat d'instrucció 9 de Barcelona ha citat el president de CIRSA, Manuel Lao, ja que la seva multinacional del joc va quedar-se l'empresa que Sharp tenia a Sant Cugat del Vallès, que va culminar el 2012. També hi han d'anar l'empresari Miquel Salaet i Manuel Medina, responsable de Seat, perquè aclareixin el projecte no reeixit a Martorell. I, Alfonso Manuel Sesé, el grup del qual va quedar-se la planta de Yamaha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]