Política

Castañer rellevarà Ros al capdavant d'Independents de Porqueres

El nou alcaldable de la formació que governa el municipi des del 1995 anuncia un projecte de continuïtat respecte del seu predecessor

L'actual regidor d'Urbanisme i Serveis, Francesc Castañer, serà el cap de llista d'Independents de Porqueres (IdP - AM). Castañer (Banyoles, 1984) prendrà el relleu a Salvador Ros, que havia estat l'alcaldable d'aquesta formació en les dues anteriors eleccions municipals i que és alcalde des del 2007. El canvi de candidat ja estava previst, atès que Ros havia assegurat que no volia mantenir-se en el càrrec més de vuit anys. IdP governa en aquest municipi des del 1995.

Castañer, un enginyer tècnic industrial que no milita en cap partit d'àmbit nacional, forma part de l'equip de govern de Porqueres des del 2003. Fins a l'anterior mandat va ser el responsable de Joventut i Festes. El nou alcaldable d'IdP ha anunciat un programa electoral de continuïtat a base de potenciar el caràcter comarcal d'alguns dels equipaments i serveis del municipi. Els principals reptes que ha d'afrontar el consistori a curt termini –va explicar ahir Castañer a aquest diari– són precisament el creixement moderat dels equipaments (el més destacat serà la construcció, per fases, de la piscina municipal) i vertebrar la vialitat amb l'obertura del carrer d'Isaac Albéniz. Quant a la resta d'integrants de la llista –han explicat des d'IdP– es continuarà potenciant que abraci diverses sensibilitats, atès que el projecte d'IdP és “obert a tothom”. Probablement Salvador Ros en formarà part, però de manera testimonial (podria tancar la llista), ja que la seva intenció és apartar-se de la primera línia de la política municipal.

LA XIFRA

11
anys
fa que Francesc Castañer és regidor del govern. Primer portava Joventut i Esports, i, ara, Urbanisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.