Política

“Què va dir ben bé el president?”

L'actualitat política va tant de pressa que s'ha de fer un esforç per estar al dia. No és estrany, doncs, que ahir a la tarda més d'un pare que atabalat recollia la canalla a l'escola Joan Coromines de Mataró no estigués al cas de la compareixença i el discurs d'Artur Mas. “Què va dir ben bé el president?, Farà eleccions o no?”, preguntava en veu alta un d'ells. A la plaça de la Muralla, on es concentren amb més calma les famílies mentre els nens juguen, la política semblava passar per alt. En preguntar, però, la fórmula plantejada pel president de configurar una llista única que integri la societat civil no els sembla tan malament. “S'ha de veure el suport que rep i com s'organitza. Quan ens toqui anar a votar hi serem com fins ara”, apunta José Luis García. Al seu costat, Camila Massip dubta de la conveniència del procés independentista.“No ho tinc clar, perquè veig que a Europa no ens escolten i fan més cas als arguments d'en Rajoy”. Al mateix banc seu en Joe Moore, un pare americà que mira de seguir la conversa. Acostuma a preguntar sobre la independència als més convençuts per intentar fer-se a la idea amb un procés que com diu ell “avança molt ràpid”.

Entre els pares que passen l'hora de berenar fent tertúlia a la plaça també n'hi ha que van seguir íntegrament el discurs del president. És el cas d'en Pep Ferrer, que es mostra sorprès amb la compareixença d'Artur Mas. “Aquest home em té negre perquè té l'habilitat d'enganyar tothom. Ho sap fer tan bé que sembla que ens acabi fent un favor a tots”, afirma. Segons el seu parer, les condicions amb què planteja la candidatura única són “abusives” perquè limiten la carrera dels seus contrincants polítics quan ell ja havia anunciat que era el seu últim mandat. Una visió més optimista és la que té Àlex Narro. “És un primer pas de tot un procés que està per arribar amb l'objectiu de constituir l'estat que volem. Ell fa la proposta i a veure que diran els altres.”

Abans de marxar m'apunto l'opinió que he recollit del conserge, en Josep, a l'entrada de l'escola. Per ell, tots els passos que es facin cap a la independència, incloent-hi la proposta del president Mas, no són res més que una utopia. “No ens deixaran mai ser independents.” Ho té clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia