Política

L'alcalde de Sant Feliu de Codines deixa el PSC

Pere Pladevall donarà a conèixer aquest dimecres els motius de la seva decisió en una roda de premsa amb el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena

Precisa que no té previst deixar l'alcaldia

L'alcalde de Sant Feliu de Codines i simpatitzant del moviment Avancem, Pere Pladevall, deixarà de ser militant del PSC en les pròximes hores per les seves discrepàncies amb la direcció del partit. Pladevall té previst mantenir l'alcaldia com a independent.

L'alcalde donarà a conèixer els motius de la seva decisió aquest dimecres en una roda de premsa en què també hi serà el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena. Aquest dimarts a la tarda es reunirà amb els seus companys del grup municipal i de l'agrupació local del PSC per donar-los explicacions abans d'anunciar la seva decisió final.

Pladevall ha escrit aquest dimarts una piulada a Twitter en què constata que “arriba un dia, en què allò que un mateix volia que no fos inevitable es torna ineludible. I per això cal actuar en conseqüència”.

L'alcalde, que arrossega discrepàncies amb la direcció socialista des de fa temps, no vol entrar en més detalls fins que no hagi parlat amb els regidors i militant socialistes al municipi. Simpatitzant del corrent crític Avancem i partidari del dret a decidir, Pladevall afirma que se sent socialista però retreu al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que establís paral·lelismes entre les eventuals eleccions plebiscitàries a Catalunya i l'Alemanya nazi . “Ho vaig decidir diumenge a la nit després de passar un dia horrible”, ha explicat.

En qualsevol cas, ha assegurat que la decisió de deixar el partit és voluntària. Demà dimecres a les 12 del migdia compareixerà en roda de premsa al Centre Cívic de La Fonteta de Sant Feliu de Codines, amb el líder d'Avancem, l'exdiputat del PSC al Parlament Joan Ignasi Elena.

En qualsevol cas, ja ha avançat que no pensa deixar l'alcaldia i té la intenció de presentar-se a la reelecció a les eleccions municipals de maig del 2015. L'alcalde de Sant Feliu de Codines governa amb majoria absoluta des del 2011 i és un dels alcaldes socialistes amb més percentatge de vot, un 68,5%. Va estar al PSUC fins al 1987 i milita al PSC des de l'any 1993.

L'any 2001 va ser nomenat primer secretari del PSC de Sant Feliu de Codines i el 2003 va entrar a l'Ajuntament com a regidor a l'oposició. L'any 2007 va guanyar les eleccions per majoria absoluta i es va convertir en el primer alcalde socialista de la vila. El 2011 va revalidar la majoria absoluta amb 10 regidor.

El PSC de Pladevall va entrar i aprovar l'any 2012 una moció en què es demanava un “referèndum per consultar a la ciutadania com vol que sigui el futur de Catalunya”. CiU i SI, els grups de l'oposició, hi van votar en contra però per discrepàncies amb l'alcalde, a qui van acusar “d'oportunista i populista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia