Política

Mas: “Celebrem el que ens uneix: Així és com som i així és com ho farem”

El president de la Generalitat destaca, en el discurs institucional de Sant Jordi, l'esperit cívic i pacífic amb què Catalunya “fa i farà” les coses

Mas fa una crida a la ciutadania perquè surti al carrer i gaudeixi de la diada

Artur Mas ha encetat els actes institucionals de la diada de Sant Jordi amb una declaració d'intencions: “Avui celebrem el que ens uneix. Així és com som i així és com ho farem”. I és que el president de la Generalitat ha volgut elogiar aquest dimecres l'esperit cívic i pacífic amb què Catalunya “fa i farà” les coses.

Així, abans de presidir la tradicional missa de Sant Jordi a la seu presidencial, Mas ha fet una crida a la ciutadania a gaudir de la festa: “És la festa major de Catalunya. Seria difícil trobar-ne una altra com aquesta”. “La millor manera de viure aquesta festa és compartir-la. El millor que podem fer avui -ha continuat- és fer un regal, cadascú en la mesura que pugui: La rosa, el llibre o compartir el nostre temps amb aquells que tenim a la vora i estimem”.

I ha insistit: “És molt bonic, a més, que el més representatiu de la nostra diada sigui regalar. Parla molt de la nostra manera de fer. La rosa és la passió, i el llibre el compendi de la cultura. Tenim doncs passió per la cultura i ens agrada compartir”.

Mas ha volgut recordar també que la festa de Sant Jordi és “molt antiga, com ho són les nostres institucions”. “La rosa vermella es regala a Catalunya des del segle XV” i les Corts catalanes són “un dels parlaments més antics del món”, ha apuntat.

Finalment, ha demanat no oblidar-se dels que ho passen malament, i ha animat a no quedar-se a casa. “Milers de persones sortirem avui al carrer en pau, amb bona convivència i esperit cívic. Oferirem al món el gran espectacle del mosaic de la societat catalana, participant activament i celebrant el que ens uneix”.

“Molt bona diada de Sant Jordi a tothom, visca Catalunya!”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia