El PSC i ICV de Platja d'Aro inicien converses amb ERC i el PP per mirar de formar un nou govern

El PSC i ICV de Castell-Platja d'Aro tenen previst reunir-se pròximament i de manera separada amb ERC i el PP per mirar les possibilitats de crear una majoria consistorial i provocar un canvi de govern, actualment comandat per CiU, segons va explicar ahir a aquest diari la líder socialista, Dolors Padilla.

La trobada amb ERC restava pendent de la reunió de l'assemblea local, que es va celebrar dilluns, i en què van deixar totes les portes obertes «en benefici del municipi». Fins ara, ERC donava la majoria consistorial al govern de CiU i el PP. Però això es va acabar fa poc després que el regidor del PP, Antoni Cano, deixés el govern per les constants «ingerències» del regidor republicà David Puig. L'assemblea republicana ha deixat clar que ells no es consideren els responsables de la crisi institucional actual, sinó el PP, i reconeix com a «lògiques» les seves ingerències en el govern.

Per això, als dos partits d'esquerres de l'oposició només els caldria aconseguir el suport d'ERC o del PP per tenir la majoria i provocar un canvi de govern. La trobada amb el PP és prevista per més tard que la trobada amb ERC, per qüestions laborals, ja que els màxims representants treballen en el sector relacionat amb el turisme.

D'altra banda, Padilla va aclarir que no han contactat amb CiU, que també té cinc regidors. «Creiem que és CiU qui ens hauria de trucar», va dir la socialista. Tot i això, Padilla no entén que l'alcalde, Joan Giraut, encara no hagi dit res sobre la sortida del PP que l'ha deixat en minoria. «En una situació de crisi, Giraut hauria de fer algun aclariment, com a acte de responsabilitat.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.