Joaquim Esteva (ERC) deixa avui l'alcaldia de Vall-llobrega, dins del pacte de govern amb ICV

El nou alcalde serà Rufino Guirado, que ja va ser-ho en els tres primers mesos

La renúncia d'Esteva al capdavant de l'Ajuntament es farà efectiva en el ple extraordinari que s'ha convocat per avui a les dues de la tarda. I seguidament, Guirado, com a primer tinent d'alcalde, ocuparà provisionalment el càrrec fins al ple del 31 d'agost, en què tornarà a ocupar l'alcaldia, que ja va tenir durant els tres primers mesos, si bé amb un govern en minoria.

Guirado va ser alcalde a principi de mandat en tenir la llista amb més regidors, tres, mentre que les altres dues formacions, ERC i CiU, en tenien dos, després que no s'acabés de concretar un pacte de govern amb els republicans.

I això es va fer efectiu ara fa dos anys, quan es va acordar, entre altres coses, que ERC tingués l'alcaldia els dos primers anys i ICV, en ser la candidatura més votada, els dos darrers. Això va fer que Guirado hi renunciés i va permetre que Esteva es convertís l'1 de setembre del 2007 en alcalde.

Els canvis

El canvi d'alcaldia entre Esteva i Guirado també representarà per ells un canvi de les àrees, ja que van acordar relacionar càrrecs amb delegacions. Així, l'alcalde sempre es fa càrrec de les àrees d'Urbanisme, Medi Ambient i Relacions Institucionals, mentre que el primer tinent d'alcalde (ara ho és Rufino Guirado i a partir de setembre ho serà Joaquim Esteva) es responsabilitza de les àrees d'Hisenda, Governació i Indústria.

La resta de govern, igual

El pacte de govern entre les formacions republicana i ecosocialista, però, no afecta les responsabilitats i àrees de la resta de regidors que integren l'equip de govern. Així, Òscar Izquierdo (ICV) continuarà com a segon tinent d'alcalde i responsable de Turisme i Sanitat; Maria Teresa Fontanet (ICV) mantindrà Cultura, Educació, Esports i Festes, i Vicenç Cebrià (ERC) conservarà Brigada, Neteja i Serveis Municipals.


LES FRASES

JOAQUIM ESTEVA
ALCALDE SORTINT
«Fem el canvi ara, ja que el pacte no es va materialitzar fins tres mesos després de començar el mandat. Ens canviem les cartes amb Guirado, i la resta de regidors del govern mantenen el mateix»
RUFINO GUIRADO
torna a l'alcaldia
«Nosaltres vam veure necessari pactar, i més quan s'havia de tirar endavant un nou pla general. CiU no va voler col·laborar, i amb ERC no vaig tenir cap mena de problema. El pacte amb ERC ha anat molt bé»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona