Política

maresme

Sant Cebrià de Vallalta canvia d'alcalde

El socialista Pere Vega cedeix el càrrec a Antònia Benítez, de Tots per Sant Cebrià, en virtut del pacte signat entre les quatre forces de govern

La nova alcaldessa començarà a exercir l'1 d'agost

Sant Cebrià de Vallalta estrenarà el proper 1 d'agost alcaldessa, la primera de la seva història i malgrat que no s'hagin celebrat eleccions municipals. El canvi obeeix al pacte de govern que van signar l'any 2011 quatre forces: PSC, ERC, ICV-EUiA i Tots per Sant Cebrià i que va donar l'alcaldia al socialista Pere Vega. Vega serà qui entregui les claus de l'ajuntament a Antònia Benítez, cap del grup d'independents Tots per Sant Cebrià. Avui es fa efectiva la renúncia en el ple.

El pacte entre les diferents formacions –la CUP es va excloure de les negociacions i s'ha mantingut a l'oposició– trencava amb la històrica etapa convergent en el petit municipi del Maresme i feia fora de l'alcaldia a Jaume Borrell, que hi havia estat al capdavant del govern des de l'any 2000, malgrat que ja hi era com a regidor des del 1991. En aquests dos anys de govern de coalició, Pere Vega ha hagut de demostrar que un govern “d'ideologies i pensaments tant diversos” era perfectament viable. “Cert que hi ha hagut episodis de certa tensió entre nosaltres, però els hem sabut superar pel bé del poble”, apunta Vega. L'encara alcalde assegura que se sent especialment orgullós “per haver racionalitzat el consistori sense haver renunciat a llocs de feina i haver garantit la legalitat i la transparència en el seu funcionament”. En aquest sentit, recorda que el seu govern “ha posat per endavant el diàleg amb el ciutadà i la informació pública de tot allò que s'estava fent”.

Tot i això, Vega reconeix que canviar a mig mandat d'alcalde després de l'experiència d'aquests dos anys, costa. “Quan negociàvem amb la resta de forces, des del PSC ja vam demanar que l'alcaldia s'allargués els quatre anys per coherència del projecte, però la resta s'hi va negar i nosaltres complirem amb el pacte”, afirma.

Feina ben feta

L'alcalde lamenta que el resultat d'aquest període pel què fa a projectes grans per Sant Cebrià hagi estat més aviat pobre. “No son temps per fer moltes coses, però les que es fan s'han fet ben fetes”, apunta. Pel què fa al seu relleu, Antònia Benítez, Pere Vega confia que mantindrà la mateixa línia iniciada per ell. “Només canviem de despatx”, ironitza. Inicialment no està previst que hi hagi canvis en l'estructura del govern i que cada regidor mantindrà les seves àrees, inclosa l'alcaldia.

Avui, Maria Antònia Benítez, com a primera tinenta d'alcalde, assumirà el càrrec d'alcaldessa en funcions. El dia 1 d'agost hi haurà el ple extraordinari d'investidura on es votaran cadascun dels candidats de les formacions.

La condemna de l'exalcalde

L'episodi que més ha marcat la vida política de Sant Cebrià de Vallalta aquests dos anys ha estat la sentència contra l'exalcalde Jaume Borrell (CiU) i tres regidors del partit per prevaricació urbanística. El jutge d'Arenys de Mar els va condemnar a setze anys d'inhabilitació per a càrrec públic els tres polítics en entendre que havien permès l'activitat a un restaurant del municipi que no disposava de llicència. El cas va ser denunciat pel grup local d'ICV-EUiA. Jaume Borrell va presentar recurs contra la sentència i va argumentar que des del seu govern s'havia actuat de bona fe en tot l'afer. Borrell és actualment president del Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Maresme i exerceix com a portaveu del grup de CiU dins de la mateixa administració supramunicipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.