Política

Una forta tempesta deixa 17 litres en 10 minuts al Raval de Barcelona

El telèfon 112 rep 233 trucades, i els Bombers, uns 80 avisos per la pluja, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona

Protecció Civil manté activada l'alerta INUNCAT per risc de pluges intenses aquest dissabte

Un front de tempestes ha escombrat aquest matí Catalunya d'oest a est amb precipitacions intenses que en alguns moments han estat de caràcter torrencial, amb forts vents i abundant aparat elèctric. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les intensitats de pluja han estat destacables a moltes localitats com per exemple Badalona, on han caigut 22 litres en 30 minuts, o al barri del Raval de Barcelona, on s'han recollit 24,1 litres en mitja hora, dels quals 17 litres han caigut en només 10 minuts.

Fins al migdia, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 233 trucades, i els Bombers, uns 80 avisos relacionats amb els forts xàfecs, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona: 90 al Barcelonès i 50 al Baix Llobregat.

Aquesta matinada, i abans d'afectar l'àrea de Barcelona, s'han registrat fortes tempestes a nombroses comarques lleidatanes i del sud de Catalunya, on s'han arribat a acumular 53 litres a Mas de Barberans i 47 a Ulldecona -a la comarca del Montsià-, i han superat els 20 a Prades (Baix Camp) i Tortosa (Baix Ebre) i els 10 a Lleida. Protecció Civil manté activada l'alerta INUNCAT per risc de pluges intenses aquest dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.