Política

JOSEP MARIA BAGOT

ALCALDE DE RIELLS I VIABREA (ERC)

“El POUM ha fet vessar el got”

Bagot ha recuperat l'alcaldia de Riells, que va ocupar del 2007 fins al 2010, i n'ha fet fora del govern de CiU

Creu que hi ha hagut interès polític per tombar el POUM perquè no el va fer CiU

Empresari del taxi,
Bagot va néixer el 1967 a Sant Feliu de Buixalleu, però ha viscut sempre a Riells. El municipi té aproximadament 4.000 habitants, però defensa la peculiaritat d'un municipi que va créixer sobretot per les urbanitzacions.

Després de quinze mesos de govern de CiU, ERC ha recuperat l'alcaldia de Riells i Viabrea amb una moció de censura presentada amb el PSC, exsoci de govern de CiU.

Ha tornat a l'alcaldia, s'hi sent còmode?
És gairebé com si no hagués marxat, perquè m'ho he trobat tot igual.
Amb la meitat de deute, segons va dir el seu predecessor, Josep Manel Tarrida, no?
Menys deute? [s'ho rumia] Depèn del que sigui deute per ell. M'haurà de dir on eren els quatre milions de deute. Ell no compta el pla de Rajoy, aquest milió que es deu a Madrid no el compta. Sí que hi ha menys deute, però per força, ha baixat en tots els ajuntaments. A més, per rebaixar el deute ha fet tres coses: apujar impostos amb percentatges brutals, i això ho sap fer el meu nen de 3 anys; paralitzar el poble i no fer res, cosa que permet prescindir de personal, i cobrar tot el que l'antic govern havia deixat pendent de cobrar i que era obra feta: 800.000 euros. Així jo també en sé. Ara, què cobrarem nosaltres si no s'ha fet res? Zero.
No ha deixat cap factura pendent, segons va dir l'exalcalde.
Cap factura pendent? 150.000 euros d'escombraries és no deixar res pendent?
Quan va entrar la moció de censura va ser en ambient festiu, com li retreu també Tarrida?
És mentida. Hi vam anar els cinc regidors del nostre grup, el regidor socialista i tres o quatre del seu grup... Si això és esperit festiu, quina tristor... per cert, ens va acompanyar tota l'estona el regidor d'Entesa. El grup d'Entesa, que acaba de sortir del govern amb CiU, va dir que no descarta entrar a formar part del nou govern, amb la condició que no hi hagués el regidor socialista, i en les votacions de la moció de censura es van abstenir. Demostra que molt còmodes, tampoc no hi estaven, al govern.
Què és urgent de fer, ara com ara?
Tornar la llum a un sector del poble que resulta que quan vam entrar nosaltres feia tres setmanes que s'estava robant el cablejat de la llum i ningú no hi feia res, i tenim uns quants quilòmetres de carrer sense llum.
Per què és tan atípic, Riells i Viabrea?
És un poble que ha crescut a partir de les urbanitzacions, i no hi ha sentiment de poble. No hi ha un espai comercial, i quan vam entrar a l'Ajuntament, el CAP era una habitació on es visitaven molt poques hores a la setmana, un poble que tenia pràcticament els mateixos habitants que Breda... Tot això és per un creixement molt sobtat. Es va construir una barbaritat, del 2003 al 2007. Es van ingressar molts diners, però quan nosaltres vam entrar no n'hi havia, no hi havia res per cobrar, però ja hi havia deutes. El 2007 no hi havia estructura d'Ajuntament. No hi havia brigada, no es demanaven subvencions gairebé per res... vam crear un Ajuntament del no-res. Tot estava externalitzat, amb coses sense contractes i sindicatura, és molt contundent amb tot això...
El POUM va motivar la moció de censura?
Ha estat la gota que ha fet vessar el got. Hi ha hagut un moviment polític al darrere per tombar el POUM. Ha estat un dels motius pels quals Ortí ha saltat del govern. Nosaltres el vam treballar del primer fins l'últim dia braç a braç amb Urbanisme. Les declaracions del director general d'Urbanisme i l'informe tècnic amb les esmenes no s'assemblen gaire. Diu que hi ha un creixement desmesurat, però l'informe tècnic no en diu res, d'això. Hi ha un terreny urbanitzable amb qualificació de plurifamiliar. Es pot desqualificar sempre que no t'hagi entrat cap projecte, i n'hi ha de fa molts anys. Al POUM no figura que hi hagi projectes, però hi són. Estem pendents d'una reunió. Que ens expliquin com tomben un POUM que havíem fet conjuntament. Si no és una qüestió política no ho entenem. Ha creat un rebombori interessat. No els agrada el POUM perquè l'hem fet nosaltres. És així de trist.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.