Política

maresme

Pineda dóna suport a un referèndum per l'autodeterminació

Pineda, el tercer municipi en nombre d'habitants del Maresme, i amb un govern amb majoria absoluta del PSC va aprovar ahir una moció a favor de celebrar un referèndum per l'autodeterminació de Catalunya. El text, inicialment presentat per CiU, ERC i els independents de 100x100 per Pineda, va ser modificat in extremis amb l'objectiu d'incloure com a signant el grup socialista que va acabar fent-ne la lectura pública. La moció, que en la part expositiva aprofita per carregar contra la centralització del govern de Rajoy, recull que “Catalunya té dret a decidir el seu futur de manera lliure i democràtica” i insta al Parlament, al govern català i a la resta de partits a “convocar dins la legalitat catalana, espanyola o internacional aquest referèndum d'autodeterminació”. Durant el torn d'intervencions, CiU i ERC van defensar la importància de tirar endavant la moció i van apel·lar a la voluntat d'entesa per aconseguir sumar majories. De la seva banda, el PSC, a través del seu portaveu Santiago Masip, va defensar la validesa de l'acord polític. “El PSC està cabrejat amb el govern d'Espanya per l'ofensiva centralitzadora i el nostre és un missatge clar: volem discutir les relacions de Catalunya amb Espanya i promoure totes les reformes que calgui per poder exercir el dret a decidir”, va especificar. De la seva banda, el regidor popular Diego Sánchez va repartir crítiques a tots els partits, però va donar especial atenció al PSC de qui va retreure una actitud “poc coherent” i a qui va recordar que el seu referent espanyol, el PSOE, no compartia la idea del referèndum. “El PSC ha fet un gol a les altres tres formacions perquè els hi ha desvirtuat la moció”, va insistir.

La sessió plenària, on també es portaven a aprovació les ordenances fiscals i el pressupost del 2013, va ser seguida per un grup de representants de la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana que van rebre amb aplaudiments l'aprovació de la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.