Política

Sonia Castedo, del gabinet de premsa a l'alcaldia

La meteòrica trajectòria de l'alcaldessa d'Alacant està lligada a la bona relació amb el seu antecessor i les seues responsabilitats al capdavant d'Urbanisme

La trajectòria meteòrica de Sonia Castedo a l'Ajuntament d'Alacant comença l'any 1995 quan entra a formar part del gabinet de premsa del nou alcalde de la ciutat, Luis Díaz Alperi, que havia posat fi a l'hegemonia socialista en el consistori alacantí. Tan sols dos anys després va ser nomenada cap de premsa del consistori.

Les seues bones relacions amb el primer alcalde van suposar la seua inclusió en les llistes municipals quatre anys més tard, quan va ser elegida regidora i Alperi li va encarregar la responsabilitat de Turisme i Platges. A aquestes àrees es va sumar poc després la de Partides Rurals, poc explotada fins aleshores, però que amb el temps s'ha mostrat cabdal a l'hora de guanyar eleccions. Al 2003 es destapa finalment com a mà dreta de l'alcalde, que la situa com a regidora d'Urbanisme i sols un any després com a primera tinent d'alcalde. Bona part dels seus problemes amb la justícia, no sols el cas Brugal, sinó una imminent imputació per les presumptes irregularitats en la tramitació del pla Rabassa, que ja estudia el magistrat Juan Carlos Cerón a Alacant, es deriven d'aquestes responsabilitats al capdavant d'Urbanisme de la ciutat. L'any 2008, després de dimitir Alperi és elegida alcaldessa i en 2011, ja com a candidata, va aconseguir els millors resultats del PP a Alacant, amb 18 regidors i 15.000 vots més que en les anteriors eleccions. També va ser elegida diputada a les Corts encapçalant la llista autonòmica per Alacant.

Però no tot han sigut flors i violes en aquests anys. Castedo ha hagut de passar en diferents ocasions pels jutjats encara que ha sigut la seua implicació en el cas Brugal, on se l'acusa d'haver afavorit el constructor Enrique Ortiz en la redacció del PGOU barata haver rebut diversos regals, el que li ha valgut la imputació per tres suposats delictes molt greus: suborn, revelació d'informació privilegiada i tràfic d'influències, i haver de passar hui per la seu del Tribunal Superior de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.