Política

Castedo confirma després de la seua imputació que deixarà les Corts, però no l'alcaldia

L'alcaldessa d'Alacant diu que ara podrà defensar-se i demostrar la seua innocència

L'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo (PP), ha confirmat aquest dimarts que continuarà al capdavant de l'alcaldia, però que deixarà l'acta de diputada a les Corts. Castedo s'ha mostrat satisfeta per la seua citació judicial el pròxim 19 d'octubre assenyalant que “és l'única manera que tinc després d'anys de poder defensar-me”. L'alcaldessa ha dit que donava les gràcies al TSJ valencià “per no allargar l'agonia” i “per poder donar explicacions davant l'òrgan competent”. Castedo s'ha mostrat convençuda que podrà demostrar la seua innocència dels delictes de revelació d'informació privilegiada, suborn i tràfic d'influències en relació amb el pla d'ordenació urbana de la ciutat.

Preguntada sobre si pensava seguir al capdavant de l'alcaldia de la ciutat, Castedo ha respost un “sens dubte, al cent per cent, com ho fet sempre des que era regidora”. La primera edil no ha volgut valorar les peticions de dimissió, però sí que ha confirmat que renunciarà a l'acta de diputada al parlament valencià.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va citar aquest dilluns a declarar l'alcaldessa i el seu antecessor en el càrrec, Luis Bernardo Díaz Alperi, el pròxim 19 d'octubre en el marc de les investigacions obertes per presumpta revelació d'informació privilegiada, suborn i tràfic d'influències.

Regals

El jutge Juan Climent investiga presumptes irregularitats en l'adjudicació del servei d'arreplega de fem a la comarca del Baix Segura i en el PGOU de la ciutat per afavorir, entre altres persones, el constructor Enrique Ortíz. La causa es deriva de les investigacions del cas Brugal. El jutge sosté que hi ha indicis per a sospitar que Alperi i Castedo van facilitar informació privilegiada del PGOU d'Alacant al constructor, imputat pel cas Brugal, arribant a modificar-lo en funció dels seus interessos. La instrucció també posa de manifest l'estreta relació entre Castedo i Díaz Alperi amb Ortíz, i l'existència de regals enviats pel constructor com a mostra d'agraïment, entre els quals hi ha vehicles o viatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.