Política

JOAN ALBERT

ALCALDE DE VENTALLÓ

“He vingut a portar pau al poble”

Albert està disposat a posar la sanitat i l'educació com a prioritats

Considera que de moment el deute de l'Ajuntament és raonable

Serenor
Prejubilat, pot dedicar temps a l'alcaldia. La seva primera feina ha consistit a rebaixar la tensió que havia portat al poble la tramitació del POUM en el mandat anterior, en què ell no hi era. Sembla que ho ha aconseguit. Ara pensa que cal prioritzar per aquest mandat i vol esbrinar al més ràpid que pugui quins projectes haurà d'aparcar. El consultori mèdic n'és una prioritat absoluta.

Ha arribat com el pacificador de Ventalló vostè?

He vingut a portar la pau al poble. Arrel del POUM hi ha hagut molts moments de la crispació. Em vaig presentar per ser l'alcalde de tots, independentment de les idees polítiques de tothom i d'allà on vinguin.

La situació està menys encesa que abans de les eleccions?

Penso que sí. Des que vaig ser elegit, el meu despatx ha estat obert a tothom. Per qualsevol cosa. Jo m'he trobat fet el POUM i no hi vaig participar en res. He estat per tothom: tant per l'oposició, per la Plataforma com per tothom que ha volgut venir a parlar de temes referits a l'afectació individual del POUM. El Pla d'Organització Urbanística ha estat publicat i tothom té els seus drets i cal posar recursos perquè hi ha interpretacions diferents de cada circumstància... tothom ho pot fer. Puc entendre que hi hagi qui es veu afectat. Però el POUM era necessari per regular l'urbanisme de Ventalló. Jo vaig demanar la seva aprovació i es va aprovar i ja està publicat.

Què pot plantejar-se Ventalló, en aquest mandat?

He tardat sis mesos per arribar al fons de l'estat de comptes. Penso que ja ho tenim clar del tot ara. No estem per tirar coets, tot i que tampoc figurem entre els pitjors ajuntaments. No hem sortit en cap rànquing dels més endeutats, que ja és molt. Però realment estem endeutats perquè tenim una sèrie d'obres que s'estan pagant amb crèdits que s'han fet perquè no s'han rebut les subvencions. El deute no arriba al 30 per cent, està dins dels marges raonables.

Necessiten prioritzar.

Conjuntament amb l'equip de govern estem prioritzant quins projectes del PUOSC farem. Creiem que hem de posar per davant la sanitat i l'educació. Hi ha altres obres aprovades i tenim fins al març per licitar-les. Si no s'ajornen haurem de veure quines es poden assumir. L'administració tampoc paga puntualment i, per tant, caldrà veure què podem assumir sense hipotecar la caixa.

Pensa que la pròxima convocatòria del PUOSC hauria de cobrir el cent per cent dels projectes, vostè?

Sí, i tant, i així ho he manifestat en el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Si els ajuntaments han de participar en un vint per cent de les obres, molts no ho podem assumir. I amb la situació actual, menys. I a més l'administració ens paga a dotze o setze menys. Sóc partidari de menys subvencions però que cobreixin al cent per cent.

Situem-nos al mes de març vinent. Quines prioritats tindrà el poble?

Si no hi ha res de nou al llarg del 2012, farem un consultori mèdic. A veure si podem licitar les obres dintre del primer trimestre del 2012 i, per altra banda, estem en converses amb el Departament d'Ensenyament per l'escola. No està definit el pressupost de la Generalitat del 2012 i, per tant, desconec quan es podrà començar. Es tractarà de fer una escola nova, en tenim el projecte aprovat.

Poden fer-ne més, de coses...

Mirarem de centrar-nos en l'arranjament de camins rurals que donen a nuclis o masies habitades. Feia temps que no es feia i jo ho vull prioritzar. Treballem conjuntament amb el consell comarcal i amb un grup d'ajuntaments per fer un pla de millora energètic i substituir l'enllumenat actual per LED. És un tema que s'està treballant des del consell comarcal. Hi ha càlculs sobre què es pot estalviar. Pensem que es podria estalviar fins a un 70 per cent del rebut. Estem, a més, en tràmits per rebre algunes subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.