Política

Crespo serà imputat per un presumpte frau a la depuradora de Pinedo

El jutge de denominat “cas Emarsa” investiga si el vicepresident de la Diputació de València ha comés els delictes d'estafa, malversació i delictes societaris

El titular del jutjat d'instrucció número 15 de València ha decidit imputar l'alcalde de Manises i vicepresident de la Diputació, Enrique Crespo (PP), pel conegut com a cas Emarsa –el presumpte frau en la gestió de la depuradora de Pinedo–, segons han avançat a EuropaPress fonts coneixedores del cas.

Segons han assenyalat aquestes fonts, el jutge ja ha pres una decisió sobre la imputació de Crespo, que és afirmativa, però encara no s'ha notificat la resolució a les parts. Està previst que aquesta siga remesa entre demà i despús-demà.

El magistrat atén així la petició formulada fa deu dies per la fiscal encarregada d'aquest cas, que sol·licitava que Crespo fóra citat a declarar com a imputat dins la investigació per aquest cas.

El ministeri públic va realitzar aquest requeriment després de la compareixença davant el jutge de qui va ser gerent d'Emarsa, Esteban Cuesta, que va assegurar que totes les decisions en relació amb l'empresa pública eren adoptades per indicacions d'Enrique Crespo, president del Consell d'Administració d'Emarsa.

Segons la seua declaració, Enrique Crespo coneixia la documentació que és objecte de la investigació i ell li donava compte “sempre” de les gestions realitzades. Preguntat per les factures d'El Corte Inglés que reflecteixen despeses en regals d'empresa, joieria, rellotgeria, accessoris d'automòbil, va manifestar que en algunes no estava la seua signatura, però que es van adquirir “per indicació” del president.

Cuesta va declarar al jutge que ignorava a quines persones se'ls feien els regals.

Contractes unilaterals

Així mateix, Cuesta va declarar que Crespo tenia ple coneixement dels contractes subscrits per Emarsa, i que era el mateix president del Consell qui, a voltes, li deia els pagaments que havia de fer i amb quines empreses havia de contractar i ordenava la contractació de forma unilateral amb certes persones o empreses. En aquesta línia, va declarar que mantenia fins a sis reunions setmanals amb Crespo, que li va manar contractar una caixa de seguretat en una entitat bancària per guardar-hi documentació de Emarsa.

La causa, oberta per delictes d'estafa, malversació i delictes societaris, té l'origen en una denúncia del PSPV-PSOE, interposada l'octubre del 2010, en què manifestava que Emarsa acumulava un dèficit d'almenys 16 milions d'euros, a més de contractes no justificats per valor d'uns 32 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.