Política

ETA roba 200 matrícules de cotxe a la localitat francesa de Pau

En els últims mesos la banda ha robat material, cotxes i ha comprat components per fer bombes

El passat 10 de gener ETA va decretar l'alto el foc permanent, general i verificable

La policia atribueix a ETA el robatori de 200 matrícules de cotxe a la localitat francesa de Pau, segons han confirmat fonts de la lluita antiterrorista.

Aquesta acció es produeix en el marc de l'alto el foc permanent, general i verificable decretat per la banda el passat 10 de gener.

En els últims mesos s'han denunciat diversos robatoris que, pel ‘modus operandi', han estat atribuïts a la banda per les forces de seguretat franceses.

Alguns dels cotxes robats van aparèixer abandonats i calcinats temps després, una pràctica habitual dels terroristes quan volen abandonar sense deixar proves un vehicle.

El passat 20 de desembre les autoritats franceses van atribuir a la banda el robatori produït a la localitat francesa de Valence, on van sostreure material per fabricar documentació falsa.

El passat 21 de juny va ser detingut Iñaki Domínguez Atxalandabaso, també al país gal, procedent d'Itàlia on havia adquirit nombrós material electrònic per fabricar bombes.

Segons fonts de la lluita antiterrorista, ETA compta en l'actualitat amb prop de 60 terroristes en actiu a França als quals cal proporcionar infraestructura i la garantia de poder mantenir-se en la clandestinitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.