Política

JORDI XAVIER VICEDO

Alcalde de Corbera

"S'han de millorar en quatre anys moltes coses”

La seua prioritat al front de l'alcaldia és la consecució d'ocupació per a les persones que es troben a l'atur al municipi, però a més d'això, ha demanat col·laboració a tots els grups polítics per tal de resoldre els problemes urbanístics i sanitaris que té la localitat

Proclamat alcalde del seu poble amb el suport del regidor socialista, Jordi Xavier Vicedo diu trobar-se molt satisfet perquè no esperava els resultats que la ciutadania va fer possible el 22 de maig.

Ha costat molt arribar a bon tracte amb el PSOE?

Sí; ha costat molt. De fet van fer-se unes negociacions prou dures i més que unes negociacions, vam haver de protagonitzar uns deu darrer dies abans de la constitució de l'Ajuntament, molt intensos.

No hi ha contrapartida? Resulta ben curiós!

En principi el PSOE ha donat suport a la nostra candidatura sense cap contrapartida. Els números canten i si no volien fer costat a la dreta, havien de decantar-se per on s'han decantat. Sincerament, trobe que d'ací endavant coneixerem el rerefons del seu suport. Jo estic persuadit que demanaran una regidoria.

S'havia plantejat incorporar tots els grups polítics?

Depenia una miqueta dels resultats. Si els resultats ho hagueren aconsellat ho hauria fet. Vist el que ha sortit de les urnes, s'ha vist ales clares que a Corbera hi ha 1.300 vots d'esquerra front als 873 del PP i això diu a les clares que s'estava per un canvi.

Serà aquesta legislatura la de la concòrdia?

Jo espere que sí. En el meu cas, he llançat la ma a tots els components de la Corporació perquè no tinc cap inconvenient en treballar amb qui siga, si és que l'objectiu és el mateix. No obstant això, quan vagen sortint els problemes, veurem com els enfronta cada part i aquestes actituds seran les que marcaran camí.

Qui ix guanyant amb la presència del Bloc-Compromís a l'Ajuntament?

No tinc cap dubte que han d'eixir guanyant tots els ciutadans i ciutadanes de Corbera i espere poder demostrar en quatre anys, que hi ha maneres diferents de resoldre la vida quotidiana de la vila.

Com pensa resoldre els temes urbanístics que té plantejats?

Atenent els agents urbanitzadors que es troben implicats en cada sector, obrint un temps de diàleg, exigint que acomplisquen les normatives, procurar ser tot el més flexible possible, però deixant clar que no podem permetre coses que no s'han de permetre i que, a més d'això, resulten impossibles. Si ells demostren, amb les accions, que estan disposat s complir allò que la llei ens demana, no hi haurà cap inconvenient d'anar aplicant el desenvolupament urbanístic de Corbera. Sóc conscients que aquest segment el tenim complicat degut a l'existència de litigis i contenciosos incomplits, però a poc a poc anirem desembolicant el pastís.

Què necessita fer Corbera amb l'Ambulatori?

En primer lloc, fer un ambulatori nou. Eixe és el principal problema del poble. De fet, ja m'he reunit amb el director general de Sanitat, també he anat a l'Hospital de la Ribera, però aquesta és l'hora que tot està encallat, perquè asseguren que segon les ràtios de població que tenim, el servei, diuen, és al que s'ha d'aspirar. Però la trista realitat és que disposem d'unes instal·lacions obsoletes, s'han de fer extraccions de sang al mig del corredor, l'atenció de pediatria es troba en la primera planta i no es disposa d'ascensor per poder accedir-ne. Corbera necessita un Centre de Salut nou. No tinc cap dubte.

Un alcalde del Bloc és sinònim de cultura?

No hauria de ser així. No obstant això, vist com va aquest aspecte al nostre poble, he d'afegir que el grup polític al que represente, vol un programa cultural. Volem fer una programació contínua i continuada cultural. Si això significa que el Bloc és més culte? Sincerament, trobe que no. Pense que tots els partits ho tenen igual de clar. La raó per la qual no ho han fet fins ara i no han destinat recursos, això cadascú sap la raó exacta. Ells sabran on els han adreçat i per a què els han adreçat allà.

Pensa que el poble ha valorat bé la seua persona al front de l'alcaldia en aquestos pocs dies?

En realitat, no tinc dades objectives per a contestar amb profunditat aquesta qüestió, però, en to cas, estic segur que hi ha gent que està ben contenta i ad'altra que no ho està tant. Els vots van decantar la balança cap al nostre partit i això em fa pensar que hi ha almenys més de 1.000 persones i els seus cercles d'influència que estaran a gust amb la meua presència al front d'aquesta responsabilitat.

Quan li diuen “senyor alcalde” vostè es gira?

No; preferisc que em diguen Jordi. De fet, a tots els hi dic que no, que sóc Jordi.

Es sent responsable del camí que ha d'emprendre aquest poble, no?

Sí, sí, i tant. Això ho he tingut clar des del primer moment. Sabia i, encara continue sabent-ho, que assumir l'alcaldia de Corbera és una responsabilitat molt gran. Ara bé, això no vol dir que em crega el càrrec i que el càrrec em faça un cregut. Sempre he tingut clar que treballem amb persones i que la gent que vivim a aquest poble som persones i és per això que s'ha de facilitar el tracte personal.

Què li falta a Corbera, realment?

En realitat al nostre poble, li calen una sèrie de falques que s'han d'intentar resoldre. D'urbanisme, cultura i sanitat ja n'em parlat i, a més d'això, cal tenir en compte el pas dels cables d'alta tensió, la potenciació del patrimoni local, s'hauria de redactar un Pla General, s'ha de procurar acabar amb el deute municipal i mirar d'atendre els problemes quotidians que plantegen els ciutadans. Eixos són els temes que s'han de revisar en aquest poble, a grans trets. El poble és de tots i hem de procurar fer veure que entre tots l'hem de portar endavant, l'hem de respectar i hem de tenir-ne cura d'ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.