Política

Els “indignats” es desmarquen de la violència i reivindiquen la lluita pacífica

Mantenen el rebuig contra la classe política, el sistema parlamentari i els pressupostos de les retallades

Demanen que no es criminalitzi l'acampada i que no se'ls responsabilitzi dels actes d'un grup de persones que no s'han adherit “a l'esperit pacífic” del moviment 15M

Els “indignats” han rebutjat aquest divendres “la violència“ dels actes del 15 de juny al Parlament, tot i que mantenen el seu posicionament contra una classe política de qui no se senten “representants” i contra un Parlament que consideren “al servei dels mercats financers”. “Només ens sentim responsables dels qui s'han adherit a aquest moviment pacífic, creatiu, constructiu i inclusiu”, asseguren.

En roda de premsa, membres de l'acampada de Barcelona asseguren que mantenen el seu rebuig contra les retallades, que consideren “són un atac manifest” a la democràcia i insisteixen en reclamar un referèndum perquè sigui la ciutadania la que decideixi sobre la viabilitat dels pressupostos de la Generalitat.

Els “indignats” remarquen que “els actes aïllats” de les persones que van agredir els parlamentaris dimecres passat no “poden representar tot el col·lectiu”. “No seria de justícia per les milers de persones que mobilitzades,o no, s'han sentit identificades amb un valors comuns que hem vingut demostrant juntes”, asseguren.

Es mostren sorpresos per “la insòlita unió” de tots els partits i “la gravetat de les seves acusacions davant els fets del 15J”. “Les camises tacades d'uns pocs polítics semblen pesar més que els 40 ferits, als quals se sumen els 147 ferits del 27 de maig”, remarquen. Pel moviment dels 15M, “el que veritablement espanta” els polítics és “que s'estan obrint nous mètodes de participació i decisió” que consideren posen en qüestió “la legitimitat de l'actual sistema democràtic”. I veuen la reacció dels parlamentaris com un “intent desesperat de criminalització del moviment, la desproporcionalitat del desplegament efectuat i la inefectiva estratègia policial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.