Política

balaguer

ERC fa un pas enrere i allarga la negociació amb CiU

Els republicans amaguen amb donar per acabades les converses i CiU reacciona amb noves propostes

Els militants d'ERC de Balaguer van decidir dijous a la nit en assemblea fer un cop sobre la taula en sentir-se massa pressionats en les converses per a un possible acord de govern o d'investidura amb CiU. Els republicans van optar per donar per acabades les converses amb CiU i anunciar que ja tenen el vot de la investidura decidit però que no el faran públic, ni als altres partits ni a la premsa ni a ningú, fins al dia de la investidura, l'11 de juny. “Per nosaltres, ja està tancat i la decisió ja està presa. Ara és cosa d'ells, si volen continuar negociant amb nosaltres”, comentava ahir al matí un dirigent republicà.

Els convergents, la força més votada i amb qui els republicans estan negociant per sumar majoria i garantir un govern estable que rellevi al del PSC de Miquel Aguilà, van reaccionar amb rapidesa i van demanar noves reunions als dirigents d'ERC per continuar discutint una possible col·laboració sense descartar-ne cap fórmula, ja sigui un acord d'investidura o un govern de coalició. Era la resposta que esperaven. Ahir a la tarda, un dirigent d'ERC de Balaguer explicava que la situació s'havia reconduït i que la negociació continuava oberta i podria allargar-se encara durant la setmana vinent.

Els independentistes s'havien sentit pressionats davant les informacions prèvies a la seva assemblea de dijous on s'anunciava que l'acord amb CiU era molt pròxim i podria tenir la forma d'un acord d'investidura que inclogués compromisos sobre transparència i participació en la gestió municipal. Així ho havien manifestat a aquest diari fonts de les dues formacions, també des d'ERC, tot i que els republicans ho supeditaven tot a la decisió de l'assemblea que havia de valorar aquest possible pacte. Ara, des d'ERC han volgut deixar clar que aquesta proposta d'un acord d'investidura no era seva, sinó de CiU, i que per tant ells no han rebutjat pas d'entrar al govern.

Amb la decisió presa dijous a la nit han llançat al missatge a Roigé que, si vol ser l'alcalde en primera votació i amb una majoria de govern estable, l'ha de millorar i continuar negociant sense descartar un possible govern de coalició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.