Política

serveis

Ca la Guapa de Santa Pau vol l'aigua pública

L'associació de veïns de Can Blanc, Can Jofre i la Trepa de Santa Pau afirma que està farta de reclamar la municipalització de l'aigua potable, que des de 2001 és d'Aigües de Catalunya, i que davant la manca de solucions, està disposada a arribar als tribunals. Els veïns diuen que tenen el suport del Síndic de Greuges i mantenen que la privatització els suposa un greuge respecte als qui estan a la xarxa pública. Fins fa poc han pagat més i ara, diuen, se'ls fa pagar injustament la taxa de clavegueram, que van haver de pagar de la butxaca. Els veïns acusen l'Ajuntament de passivitat i recorden que la legislació diu que l'aigua és una competència inexcusable per als governs locals. Lamenten que hagi prioritzat fer arribar la xarxa a nuclis aïllats, per davant del barri on viuen 500 persones.

L'alcaldessa en funcions, Esther Badosa, diu que encara no entén com en el seu moment el consistori va donar en concessió el servei a Aigües de Catalunya i que quan va comprar la xarxa de Ca la Guapa no la va municipalitzar. Badosa recorda que el govern local només té l'obligació de garantir el servei i que ells van negociar el mateix preu per a tothom., cosa que es va aconseguir el 2008 i diu que consideren prioritari estendre el servei a tothom. Això no obstant, hi afegeix que han negociat amb l'empresa solucions per municipalitzar el servei, ja que adquirir-lo és inassumible.Aigües de Catalunya és qui té la concessió de la xarxa pública de Santa Pau per 50 anys, des del 1998 quan Ramon Canadell era alcalde, i el 2001 va comprar la companyia Aigües Gleyes i es va fer càrrec del servei. El 2003 ja va demanar un increment combinat de tarifes i de comptador i manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.