Política

CiU no descarta governar en minoria a Roses

El cap de llista, Carles Pàramo, assegura que no té pressa per buscar pactes de govern i no descarta cap opció

PP i GdP-AM asseguren que posaran condicions dures a una possible aliança

El cap de llista de CiU a Roses, Carles Pàramo, no té cap pressa ni veu urgent la recerca de possibles pactes per formar equip de govern al municipi altempordanès. L'aritmètica deixa clar que Pàramo governarà i ho pot fer fins i tot en minoria. El candidat ho veu factible i posa d'exemple que en altres ciutats s'ha fet i ha funcionat. El cas és que Magda Casamitjana, del PSC, ho té molt difícil per formar un govern en què hauria d'incloure el PP i Gent del Poble-AM, vinculat a ERC. Caldrà veure ara els acords a què puguin arribar aquestes dues formacions amb CiU per formar un govern més ampli.

No ho veuen clar

D'una banda, el líder del PP, Manel Escobar, assegura que no tornarà a entrar en un pacte perquè sí i adverteix que serà difícil i que els populars posaran una sèrie de condicions per entrar en un possible govern de coalició. Tampoc el número u de Gent del Poble-AM, vinculat a Esquerra, Francesc Giner, sembla que ho posarà fàcil. També hi posa condicions i assegura que seran “durs”. GdP-AM s'ha de reunir aquesta setmana per decidir quina opció han de prendre. Tot i això, algunes fonts indiquen un acostament entre CiU i aquesta formació. Val a dir que el candidat, Carles Pàramo, fins i tot no descartaria acords puntuals amb el PSC –que considera que és un grup renovat– o alguna mena de col·laboració.

Encara que Convergència i Unió no arribi finalment a cap acord amb les altres formacions que han aconseguit representació –cinc de les nou llistes que es presentaven no n'han obtingut– la formació nacionalista no descarta, de fet, governar en minoria. El cap de llista, Carles Pàramo, podria començar el mandat sense haver signat cap acord i buscar aliances amb tranquil·litat en els mesos posteriors. Caldrà esperar els pròxims dies per veure'n l'evolució.

Pel que fa a les formacions polítiques que han quedat fora del consistori, cal destacar la davallada del GIR, que va aconseguir dos regidors el 2007 i que aquest cop ha quedat sense representació. Tampoc ICV, que tenia un regidor, tindrà presència aquest mandat a l'Ajuntament. Per percentatge de vots, la formació vinculada al partit de Le Pen, l'MSR, va quedar per sobre d'ICV i el GIR, amb un 3,79% dels vots. La participació s'ha mantingut estable en aquestes eleccions respecte a les del 2007, entorn al 58%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.