Política

La moció, en la campanya

La moció de censura ha enrarit la política municipal d'aquest mandat. Aquest clima ha afectat la confecció de les llistes, que seran dues, l'una vinculada a ICV i l'altra a ERC. CiU no presentarà cap candidat

La moció de censura que va prosperar a Cantallops fa tres anys i els efectes que va tenir en la política municipal d'aquesta població està enrarint, sense cap mena de dubte, la precampanya electoral. Tot apunta que el mandat convuls que ha viscut Cantallops es reproduirà en una campanya que ja ha començat amb mala maror entre els grups. Però no només això, sinó que ha canviat el panorama polític. Fins al punt que CiU, que governava amb tranquil·litat en anteriors mandats –el 2003 tenia set dels set regidors de l'Ajuntament i el 2007 en va aconseguir cinc dels set possibles– , podria no acabar presentant candidat a l'alcaldia.

El seu anterior alcaldable convergent, Josep Maria Molas, va ser tret de l'alcaldia amb l'esmentada moció de censura, en què van participar tant regidors de CiU com d'ERC. Ara, la federació havia plantejat que Molas podria tornar a anar a la llista nacionalista, juntament amb els regidors que el van treure del càrrec, proposta que no s'ha consolidat. Finalment, semblava que CiU apostava per Molas com a cap de llista i, per tant, excloent l'actual alcalde, Damià Contreras, impulsor de la moció. Però fonts de la formació política apunten que pot ser que CiU no presenti cap llista.

Damià Contreras, exmembre de CiU i actual alcalde, per part seva, es presenta amb una candidatura vinculada a ICV després que CiU li comuniqués que el seu candidat era Molas. Diu que el seu equip es presenta per continuar la feina feta i acabar els temes pendents. Contreras mostra sense problemes la seva enemistat amb la candidatura d'ERC, amb qui va pactar per fer la moció però amb qui va trencar mesos després.

D'altra banda, també a ERC hi ha hagut moviments. Esquerra ha exclòs de la llista els regidors que van participar en la moció i presenta de cap de llista Joan Sabartés, que assegura que no es considera “representant de cap de les parts enfrontades en els darrers anys”. “Nosaltres pretenem ser una alternativa integradora que treballi pel comú i en benefici de tots”, diu.

Discrepàncies polítiques a banda, a què caldrà estar atent els pròxims quatre anys, la crisi econòmica i la difícil situació financera de l'Ajuntament marcaran el pròxim mandat a Cantallops.

LES CLAUS
La moció.
Ha enrarit les relacions entre els membres de l'Ajuntament i ha creat mala maror al poble.
Crisi.
Com en la majoria d'ajuntaments, un dels reptes que hi ha és resoldre els problemes econòmics.
Damià Contreras
Unió per Cantallops -EPM
És alcalde des que va prosperar una moció de censura contra Josep M. Molas, amb qui havia format govern abans. Repeteix sota el paraigua d'un altre grup perquè vol acabar la feina començada aquest mandat.
Joan Sabartés
ERC
Té 43 anys i és soci i administrador d'una empresa de distribució de material de protecció laboral. Viu en parella i té una filla. Vinculat al món associatiu, és president de la Societat la Concòrdia. Va ser regidor de 1991 al 2001.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.