Política

JOSEP RAMON

CANDIDAT A L'ALCALDIA DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS PEL PP

“L'única manera d'obtenir diners és amb la indústria”

El candidat del PP creu que si no es fa una aposta per la indústria a Vilafranca no hi haurà ingressos suficients i el govern local es veurà obligat a apujar els impostos

Diu que si els turistes de creuers que visiten l'empresa Torres passessin pel Vinseum això reactivaria el comerç del centre i Vilafranca hi guanyaria

El perfil
Josep Ramon té 48 anys. És advocat. Encapçala la llista del PP a Vilafranca des de fa vuit anys. Practica una oposició constructiva i ha estat capaç d'arribar a acords tant amb anteriors governs socialistes com amb l'actual govern de CiU, tot i que va aconseguir l'alcaldia amb el suport d'ERC i la CUP. Aposta per l'estalvi per obtenir recursos.
Vam intentar negociar amb el govern de l'Estat perquè el Vinseum fos un museu estatal

Fa vuit anys el PP es va quedar a l'oposició amb un sol regidor. Ara sembla que la tendència nacional hauria de fer créixer la representació d'aquest partit al consistori.

Quin és el model de ciutat que volen promoure?

Volem conservar al màxim el que tenim. No volem créixer excessivament, i volem tenir una ciutat que pugui garantir els serveis necessaris potenciant el comerç de proximitat. Però, a més, volem que hi hagi una mica d'indústria, ja que si no hi ha indústria que generi riquesa i ingressos municipals l'Ajuntament es veurà obligat a apujar els impostos. En aquest moment creiem que l'única manera d'obtenir ingressos és atraient empreses que es vulguin instal·lar aquí i reduint el deute que tenim amb Adif pel cobriment de la via.

Com es pot fer front a la crisi econòmica?

Olèrdola ha entès la instal·lació d'indústria com una font d'ingressos i aquest municipi ha viscut de la manca d'acció de Vilafranca. La petita empresa és un potencial, però fa falta canviar la mentalitat. Ja es van intentar reduir els tràmits per als empresaris, però hi ha instal·lada una mena de sospita sobre els empresaris que no té cap sentit perquè els empresaris són els que permetran reduir l'atur. La construcció ja no es recuperarà. I, d'altra banda, hem d'assumir les competències municipals perquè si no dupliquem la feina i els costos.

Parla de reduir el deute amb Adif...

Les obres que Adif ha fet a Vilafranca han anat en contra nostra, ens han generat molts problemes i, a sobre, hem de pagar molt més que els altres. Quan es feien les obres es van fer modificacions que van suposar errors que haurem de tenir tota la vida, i els socialistes, que llavors governaven, no van dir res. Hauríem de ser capaços de renegociar el deute amb el ministeri.

Què en pensa, del centre comercial a la Girada?

Jo crec que és compatible amb el comerç de proximitat del centre, però no es poden fer volar coloms. Hem de fer projectes que funcionaran; no com els que van tenir la brillant idea de fer l'aeroport de Lleida, o a Vilafranca, l'auditori (que ara ens costa un dineral de mantenir).

Aleshores què creu que necessita Vilafranca?

S'ha de regenerar el centre urbà i promoure l'enoturisme com una font d'ingressos per a l'economia de la comarca. Una de les coses que podrien fer canviar el context és aprofitar el turisme de creuers que arriba a Barcelona. Si aquests visitants o els que van a Torres passessin pel Vinseum, això reactivaria el comerç del centre i revitalitzaria la zona. Nosaltres vam intentar negociar amb el govern de l'Estat, quan governava el PP, perquè el Vinseum fos un museu estatal. Aquesta seria una solució perquè no suposaria cap despesa per a l'Ajuntament i els beneficis revertirien en la ciutat. Ara, això sí, hi hauríem de posar la bandera espanyola i potser algú tindria urticària.

Què li sembla la proposta d'estudis universitaris de CiU?

El projecte d'escola té cara i ulls. Quan els polítics tenim un projecte sempre creiem que és el millor. Ara això costarà 1,6 milions per a la rehabilitació de l'edifici. I si l'escola no funciona s'haurà de redirigir com un segon Escorxador. Si es fa l'escola és clar que aquí no s'hi posarà la residència, però això per nosaltres no és prioritari. Creiem que la gestió de la residència no l'hauria d'assumir l'Ajuntament.

Què creu que ha aportat la moció de censura a la ciutat?

Ha tingut coses positives i negatives. Pel que fa als parcs i jardins, hem de posar un deu al regidor Fernando García perquè, malgrat les crítiques que ha rebut, amb els jardins cuidats transmet la idea que la ciutat està cuidada. La neteja als carrers funciona més bé. Ara, si als socialistes se'ls va acusar de falta de transparència, CiU tampoc no dóna gaire informació. Tot just ara ha fet públiques les memòries de la policia del 2009 i 2010. Això fa malpensar perquè si sense tenir majoria absoluta fan això, si la tinguessin... Un exemple és el projecte del centre cívic de l'Espirall. I tampoc no se n'han sortit amb la policia de barri que volien aplicar.

Estarien disposats a formar part d'un govern estable?

Estaríem disposats a governar en coalició, però hauríem d'estudiar les circumstàncies. En l'últim mandat ja s'ha vist que el govern pot comptar amb el PP per tirar endavant alguns projectes. Ara, nosaltres volem les coses clares d'entrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.