Política

LLUÍS GUINÓ

ALCALDABLE DE CIU PER BESALÚ

“És el moment dels serveis i la política social”

De l'obra de govern, més que dels equipaments construïts, destaca les polítiques socials i la creació d'ocupació en sectors febles

Les prioritats són la promoció econòmica i la consolidació de l'ensenyament de secundària

Lluís Guinó, alcalde de Besalú per CiU des de 1995, es presenta per cinquena vegada. És un convençut del municipalisme i un defensor del paper dels ajuntaments

Quina valoració fa d'aquests setze anys a l'alcaldia?

Els últims deu anys hem pogut executar el que vam planificar en la primera legislatura, de 1995 a 1999. En termes quantitatius teníem un dèficit d'equipaments públics molt important que hem resolt. I hem fet dues feines que potser no són valorables a curt termini però que en perspectiva són interessants: la potenciació turística del municipi i la recuperació del centre històric.

Es tornaria a presentar si hi hagués un relleu? Hi ha un futur polític a Barcelona?

La meva vocació política real té un caire municipalista. Faig política perquè m'ho ha permès el meu poble i des d'aquesta perspectiva m'agrada. No m'he plantejat en cap cas un relleu ni un futur a Barcelona. Ara estic al Parlament, però el meu esperit és clarament municipalista.

Com ha afectat la crisi?

Aquests anys han estat especialment complicats. La crisi ha afectat totes les administracions i els ajuntaments l'hem patida per partida doble, directament i indirectament. Ens han disminuït els ingressos, tot i que les inversions fonamentalment s'han finançat en transferències de capital d'altres administracions.

El nivell d'endeutament és superior al 110%.

Com gairebé en la pràctica totalitat dels ajuntaments del país. És un endeutament adequat al nivell d'inversió dels últims deu anys i amb obres amortitzades fins al 2006. I sempre mantenint l'equilibri pressupostari.

Quins són els reptes?

La política expansiva de nova construcció ja no cal. És el moment de consolidar temes referits a serveis i a política social, a promoció econòmica i, un de molt estratègic: consolidar l'ensenyament de secundària al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.