Política

Lourdes Borrell

Candidata del PSC a Sant Feliu de Llobregat

“Soterrar les vies és un repte que hem d'assolir”

expectatives · La candidata del PSC espera revalidar l'alcaldia amb una majoria més còmoda i es mostra oberta a pactar

El cobriment de les vies del tren és clau per a Borrell

Primer cop
Borrell es presenta per primer cop com a candidata del PSC a Sant Feliu. Va arribar a l'alcaldia després de la renúncia, a final del 2010, de Juan Antonio Vázquez. Es defineix com una persona propera a qui li agrada molt escoltar

Al desembre va arribar a l'alcaldia de Sant Feliu de Llobregat en substitució de Juan Antonio Vázquez. Havia entrat a l'Ajuntament el 2007 com a regidora independent. Guiada per Vázquez, es va convertir en la segona tinent d'alcalde i responsable de Cultura i Economia. Ser candidata del PSC és el nou repte.

De regidora independent a alcaldessa.

Primer, l'alcalde anterior em va demanar que entrés a les llistes del PSC com a persona involucrada en la ciutat. El pas a l'alcaldia el vaig fer quan Vázquez es va plantejar la dimissió i va pensar que jo era la candidata adequada per substituir-lo.

Convertir-se en alcaldessa cinc mesos abans de les eleccions és un inconvenient?

No és una cosa que ens hàgim buscat ni per part del partit ni per part de l'alcalde anterior, sinó que va ser una decisió personal molt respectable. Sóc una persona propera i m'agrada parlar amb les persones i trepitjar la ciutat per veure quines són les necessitats in situ.

Quins reptes es planteja?

Com a alcaldessa, l'objectiu és acabar el pla de mandat. Com a candidata, és tirar endavant totes les millores que s'han fet en àrees com ara educació, esports i serveis a la persona, i a més dotar de valor tot el que tenim en marxa. Volem potenciar el comerç de proximitat i l'aula de formació contínua. Cal potenciar els parcs tecnològics i hem de treballar amb els empresaris perquè la formació que es faci serveixi per crear més llocs de treball.

El soterrament de les vies del tren és clau per al futur de Sant Feliu?

El soterrament és un repte que hem d'assolir. Per a la ciutat es tracta d'una necessitat per raons de seguretat, ja que la via travessa completament la ciutat, i els ciutadans passen d'un costat a l'altre. Sant Feliu guanya un nou espai i es cus una ferida oberta.

El projecte d'ordenació de l'espai ha rebut crítiques.

Per a nosaltres és important anar seguint el conveni signat l'any 2006 entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament i, per tant, treballar en el planejament urbanístic. Per fer-ho s'ha seguit un procés de participació ciutadana. No es poden construir més de 660 habitatges amb el 40% de protecció oficial.

Confia a mantenir-se a l'alcaldia?

En aquestes dues legislatures s'ha fet una bona feina. Espero tenir la confiança dels ciutadans i revalidar l'alcaldia amb una majoria més còmoda.

Es manté oberta a pactar?

Amb Convergència hem governat còmodament, i la intenció és poder renovar el pacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.