Política

política

El ple de Palamós marca les línies en sostenibilitat i habitatge del futur govern

Els dos plans no van rebre el suport de tots els grups del consistori

També es va aprovar, aquest per unanimitat, el pla d'equipaments culturals

El ple de l'Ajuntament de Palamós reunit ahir a la nit va marcar les polítiques de sostenibilitat i d'habitatge dels propers governs palamosins en aprovar els plans locals respectius. En tots dos casos, però, l'equip de govern, el PSC i Ciutadans de Palamós, no va aconseguir el suport de tota l'oposició, CiU, Entesa-ICV, ERC i el PP.

Respecte al pla d'acció local per a la sostenibilitat (PALS), que s'ha fet mancomunadament amb Calonge i Vall-llobrega, el govern només va aconseguir el suport d'Entesa-ICV i el PP. El portaveu d'Entesa, Erik Solés, va lloar els estudis que proposa el nou pla, molts dels quals ell han anat reclamant en el temps, com l'estudi de mobilitat urbana o la implantació de les energies renovables. CiU i ERC es van abstenir.

I les mateixes dues formacions, juntament amb Entesa, també es van abstenir en el pla local d'habitatge. En aquest cas, les tres formacions van criticar l'aprovació del pla d'oportunitat política. I més, com va dir Solés, quan no s'ha fet res en aquest temps, com sí que han fet els pobles veïns.

L'alcaldessa, Maria Teresa Ferrés (PSC), va recordar que era “voluntat” del govern tenir el pla d'habitatge per poder gestionar els habitatges. “És de responsabilitat”, va sentenciar Ferrés. Tot i això, va dir que arribava a entendre a l'oposició en “ja estar posats en campanya”. El PP, novament, va donar-hi suport.

LA FRASE

No és una promesa electoral, sinó que respon a la feina dels 4 anys. Governem fins al 22 de maig
Maria Teresa Ferrés
alcaldessa de palamós

LA XIFRA

2.178
aportacions
es van fer al pla d'acció local per a la sostenibilitat, de les quals 102 eren comentades extensament.

Aprova el pla d'equipaments culturals

En el mateix plenari també es va aprovar, si bé ara per unanimitat del consistori palamosí, el pla local d'equipaments culturals, que intenta adequar-se als paràmetres de Catalunya dins el proper decenni. Les prioritats marcades van adreçades a l'adequació de l'arxiu municipal, la biblioteca, l'espai d'arts visuals i un centre escènic i musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.