Política

Trencar el dualisme

En els últims anys només hi ha hagut dos colors a l'Ajuntament, AIR-PSC i CiU, i es presenta per primer cop una llista de Can Fornaca que aspira a trencar aquest panorama i tenir la clau del govern

Riudarenes ha estat marcat en els últims anys per una alta tensió política, que va acabar generant una clara fractura al poble. Va començar governant AIR-PSC amb Jordi Gironès com a alcalde, però una moció de censura facilitada per un regidor trànsfuga (José Miguel Martínez) va deixar pas al mandat de CiU, amb Jordi Ros ocupant l'alcaldia per pocs mesos, ja que va haver de plegar. El va substituir Narcís Colomé, que aquest cop encapçala la llista de CiU a les eleccions. També s'hi torna a presentar Jordi Gironès (AIR-PSC), que no amaga l'enemistat amb Colomé.

Però el panorama polític aquest any ha canviat, ja que hi haurà una tercera força que podria ser decisiva: un grup de veïns de la urbanització Can Fornaca presenten una llista sota el nom d'Entesa per Riudarenes Can Fornaca (EPRCF-ICV), que encapçalarà Rafa Gellida.

Aquestes seran les cinquenes eleccions municipals per a Gironès. El seu grup va guanyar fa setze anys per una àmplia majoria (6 regidors per 3 de CiU) i la distància entre els dos grups es va ampliar en les següents dues eleccions (7-2 i 8-1), fins que en les passades eleccions els dos grups es van aproximar molt (6-5). L'alcalde actual veu en aquest escurçament una bona escletxa per guanyar les eleccions aquest cop, però aquest any la incògnita és com afectarà la tercera força al panorama polític del municipi.

Narcís Colomé diu que durant el seu mandat s'ha arribat a la “pau social”, afirmació que no comparteixen ni Jordi Gironès (AIR-PSC), que la qualifica de cínica, ni Rafa Gellida, candidat de Can Fornaca, força que aspira a “tornar la unió al poble”. A la urbanització de Can Fornaca viuen unes 600 persones, del total de 2.400 habitants que té el municipi.

LA CLAU
Els pactes
Les desavinences AIR-CiU fan que un pacte d'aquestes dues forces sembli impensable. La clau la podria tenir, doncs, l'EPMRCF-ICV, però el grup defuig, segons diu, un pacte estable per a tot el mandat.
Jordi Gironès
AIR-PSC
Va ser alcalde de Riudarenes durant tretze anys i la seva llista ha estat la més votada en les últimes quatre eleccions municipals.
Narcís Colomé
CiU
En les últimes eleccions la formació va aconseguir escurçar la distància amb l'AIR-PSC a un sol regidor. Ha estat alcalde en els últims tres anys.
Rafa Gellida
EPRCF-ICV
La seva formació sorgeix de la urbanització de Can Fornaca i es presenta per primer cop a les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.