Alsina rellevarà Freixas al Consell del Gironès

Cristina Alsina (ERC), que actualment encapçala la primera vicepresidència del Consell Comarcal del Gironès, substituirà l'actual president de la institució, Lluís Freixas (CiU), segons va explicar la presidenta comarcal d'ERC, Laia Cañigueral. El relleu està pactat per al mes de juliol vinent, en una data encara no determinada.

CiU i ERC van signar un pacte a l'inici del mandat per compartir la presidència de l'organisme dos anys cadascun. Malgrat que inicialment ERC havia donat per fet que seria el conseller Joan Boada qui ocuparia la presidència els últims dos anys, posteriorment es va debatre la possibilitat que ho pogués fer ell o bé Cristina Alsina, com es preveu ara.

Lluís Freixas fa una valoració bona d'aquests dos anys a la presidència de l'organisme. «Són dos anys de treball, d'haver fet feina, tant en temes de delegació com dels ajuntaments», va afegir. El president comarcal va dir que el Consell lluita pel transport escolar i també pel que fa als menjadors a les escoles. A més, va afirmar que durant la seva presidència va augmentar en un centenar el nombre d'alumnes a l'escola de música i va destacar el treball fet en els plans d'ocupació. Com a president, Freixas va afrontar la vaga de la recollida selectiva, un servei que ara «funciona bé» malgrat l'increment de costos que va suposar la protesta, segons va afirmar. Quan deixi la presidència, Freixas portarà la vicepresidència primera i no descarta, des d'aquesta responsabilitat, interconnectar tots els municipis de la comarca amb les rutes verdes, un projecte que fins ara no ha estat possible executar per manca de finançament, segons va explicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.