Política

Corbacho, Herrera, Laporta i López Tena debuten en el Parlament

En el ple que dóna inici a la IX Legislatura, s'acomiaden de la cambra Montilla, Carod, Saura i Benach

La presidenta del PP català no debuta però regressa al Parlament després de dos anys dirigint al partit sense estar present a la cambra

L'exministre Celestino Corbacho (PSC), l'exdiputat del Congrés Joan Herra (ICV-EUiA), l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta i el jurista Alfons López Tena (SI) són els més destacats diputats que s'han estrenat aquest dijous en el Parlament, en el ple que dóna inici a la IX Legislatura.

No debutava però regressava al Parlament, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que ha tornat a seure en un escó a l'hemicicle després de dos anys dirigint al partit sense estar present a la cambra catalana.

Ara bé, no hi ha entrades sense sortides, i en aquest ple s'ha viscut també l'acomiadament del president de la Generalitat de Catalunya en funcions, José Montilla, després d'haver renunciat a prendre possessió del seu escó i la d'altres líders del tripartit, com el vicepresident Josep Lluís Carod-Rovira i el conseller Joan Saura, que no s'han presentat a les eleccions.

Ernest Benach, que ha presidit la cambra en la VIII Legislatura, també diu adéu i ja ha viscut el primer ple de la legislatura des de la tribuna de convidats de l'hemicicle.

També hi ha consellers de l'últim tripartit que han dit adéu a la cambra com Antoni Castells (PSC), Mar Serna (PSC), Josep Huguet (ERC), Jordi Ausàs (ERC), Joan Manel Tresserras (ERC) i Francesc Baltasar (ICV).

Així doncs, davant una gran expectació de mitjans i representants de la societat civil, tots els diputats han anat arribant al Parlament. En aquest context, el grup de Solidaritat per la Independència (SI) també s'ha estrenat, i ha estat un dels focus d'atenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.