Política

La vaga de maquinistes alemanys s'agreuja i afecta a milions de passatgers

La vaga dels maquinistes alemanys, la més greu en la història del ferrocarril alemany, ha agreujat la situació del transport de mercaderies i continua afectant a milions de passatgers a tot el país durant la tercera jornada de mobilitzacions.

Un portaveu de Deutsche Bahn, els ferrocarrils alemanys, ha reconegut que la situació arriba a quotes "dramàtiques" en algunes àrees i que a l'est del país només circulen combois de mercaderies d'importància vital. La vaga convocada pel sindicat de maquinistes GDL afecta també a milions de treballadors i viatgers que utilitzen els trens de rodalies, regionals i de llarg recorregut per a desplaçar-se. El portaveu ha afirmat que des de l'inici de la vaga no han treballat 5.700 maquinistes i 6.000 torns de treball no s'han complert.
La paralització massiva del transport de mercaderies comença a afectar a vàries indústries alemanyes, sobretot en l'important sector de l'automòbil i algunes factories com la d'Audi a Bèlgica han hagut de suspendre la producció fins dilluns per falta de peces.

Quant al transport de rodalies, les aturades perjudiquen als viatgers que es dirigeixen a la feina i la freqüència de circulació dels combois en ciutats com Berlín s'ha reduït dels cinc minuts habituals de les hores punta a 20 i fins i tot 40 minuts.

Mentrestant, la direcció de Deutsche Bahn i el sindicat mantenen les seves postures inflexibles.

La vaga s'ha d'acabar a les 02:00 hores d'aquest dissabte (01:00 GMT), encara que el sindicat GDL ha advertit de que si en les properes hores no es produeix una oferta negociable per part de la direcció dels ferrocarrils, la setmana que ve podria començar-se una vaga de caràcter indefinit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.