Política

Puigcercós aposta per remodelar el govern i ICV li para els peus

El líder d'ERC diu que seria "lògic" un canvi per tal "d'agafar força i donar un impuls" al govern en aquest tram final de la legislatura

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha apostat per dur a terme una remodelació del govern català un cop assolit el nou model de finançament. Iniciativa per Catalunya ja ha reaccionat dient que després dels "èxits" assolits en els darrers temps no és hora de canvis a l'executiu.

Segons paraules del líder d'ERC en una entrevista a Catalunya Ràdio, seria "lògic" un canvi per tal "d'agafar força i donar un impuls" al govern en aquest tram final de la legislatura. Especialment, ha dit, després d'assolir uns recursos fruit de l'acord de finançament que han de "donar força a l'economia catalana" i que requereixen un govern "enfortit". Tot i així, Puigcercós ha assegurat que també entendria que el president del govern, José Montilla, decidís mantenir l'actual executiu i s'ha mostrat satisfet amb la feina dels consellers d'ERC.

El president d'Esquerra ha assegurat, però, que no li consta que el govern n'hagi parlat, i ha insistit que és una decisió que correspon al president de la Generalitat. En cas que Montilla decideixi fer efectiva aquesta eventual reforma de l'executiu català, Puigcercós s'ha mostrat convençut que tindria en compte "els equilibris que conformen la coalició", i que ho faria "amb la millor intenció de reforçar el govern".

Per la seva banda Laia Ortiz, portaveu i diputada d'ICV, ha dit "després d'una setmana d'èxits, de la inauguració de la dessalinitzadora, del traspàs de Rodalies, dels avenços en el traspàs de l'inspeció de treball, i després del pacte de finançament, ara toca posar-se a treballar, no és el moment de parlar de canvis al govern". Tot i així, Ortiz ha apuntat que en qualsevol cas la decisió final de remodelar o no l'executiu la té el president Montilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona