Política

Colom i Puigcercós proposen la unió dels partits catalanistes per aconseguir el concert econòmic

L'exsecretari general d'ERC i actual militant de CDC, Àngel Colom, demana que CiU i ERC reclamin conjuntament el concert econòmic si no s'aconsegueix un model de finançament per a Catalunya que compleixi l'Estatut. "No volem saber res del cafè per tothom", reclama Colom, "volem prendre el cafè amb qui mana a Madrid, de tu a tu".

Colom creu que desprès dels congressos de CiU i ERC les dues formacions es reuniran i dibuixaran un "full de ruta precís" per a Catalunya, "passant pàgina" i superant la "ruptura" entre les dues forces. Segons l'exsecretari d'ERC, els dos partits comparteixen un horitzó "similar" que supera l'actual marc estatutari i proposa "començar una altra etapa històrica del catalanisme".

Amb aquestes paraules, Colom s'acosta a un dels dirigents d'ERC que van defenestrar-lo de la direcció del seu antic partit, Joan Puigcercós, que avui ha celebrat a l'Hospitalet de Llobregat l'acte central de la campanya amb Joan Ridao per les eleccions internes dels republicans.

Com ja ha fet altres vegades, Puigcercós ha assenyalat el concert econòmic com a objectiu immediat del catalanisme polític, abans de plantejar-se el referèndum d'autodeterminació que volen per al 2014 Ernest Benach i Rafael Niubò, amb Josep-Lluís Carod-Rovira, i la candidatura d'Uriel Bertran i Jaume Renyer.

Per l'actual secretari general dels republicans i aspirant a la presidència del partit, el 2010 és la data en què s'ha d'assolir el concert. Per arribar-hi, Puigcercós proposa "treballar amb les altres forces polítiques catalanistes", partits que no ha esmentat tot i que en altres ocasions ha inclòs el PSC en una eventual plataforma catalanista, com la que vol impulsar per a les properes eleccions europees. Puigcercós, ha més, ha fet una crida a la unitat al si del partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.