Política

EUiA acusa Nissan per decidir fabricar un nou model al Japó després de rebre 43 milions d'euros del govern català

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha criticat la direcció de Nissan per produir la nova furgoneta del grup al Japó després d'haver rebut "43 milions d'euros procedents d'ajudes públiques".

En la seva intervenció inicial al V Congrés d'EUiA, Miralles ha manifestat la seva solidaritat amb els 1.680 treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació que Nissan pretén presentar la setmana que ve al Departament de Treball de la Generalitat.

En aquest sentit, ha acusat als dirigents de la multinacional japonesa, a qui ha titllat de "vampirs", d'utilitzar els recursos públics destinats a pal·liar les crisis en el sector automobilístic per incrementar els seus beneficis, en comptes d'invertir-los en innovació.

"Cal identificar les companyies, recolzae més els sindicats i plantar cara a la crisi", ha reivindicat Miralles en al·lusió a totes les empreses que als últims dies han anunciat expedients de regulació d'ocupació.

El líder del referent català d'IU ha advertit que la petita i mitjana empresa "està afectada per la crisi d'un model especulatiu que ells no han generat", i ha reclamat mesures per pal·liar la situació.

Nissan començarà a fabricar al Japó el model al qual optava la planta de la Zona Franca i que finalment es va adjudicar a Tànger (Marroc), a on es traslladarà la producció a partir de 2011. Els sindicats creuen que la fabricació de la furgoneta a Barcelona, almenys fins que s'hagués posat en marxa la factoria marroquina, podria haver evitat l'ERO que la companyia té previst presentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Països Baixos

L’extrema dreta multiplica per set els resultats a les europees, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona