Política

El Suprem dóna un dia més a Askatasuna per presentar al·legacions i evitar que anul·lin les seves llistes

La Sala Especial de l'article 61 del Tribunal Suprem (TS) havia de decidir abans d'aquesta mitjanit si impugnava o no les candidatures d'Askatasuna i Democràcia 3 Milions (D3M). El TS, però, ha decidit aquest dissabte d'ajornar la decisió sobre Askatasuna i donar-li un dia més perquè presenti al·legacions per evitar que anul·lin les seves llistes electorals, amb les que es vol presentar a les eleccions basques de l'1 de març.

El Suprem ho ha determinat així després de considerar les al·legacions del partit, que ha denunciat que no ha tingut prou temps per defensar-se. Pel que fa a Democràcia 3 Milions (D3M), el procés segueix el seu curs i podria haver-hi una resolució en les pròximes hores.

Segons han informat fonts del Tribunal Suprem, Askatasuna ha entrat a registre la petició de pròrroga per preparar millor les seves al·legacions quan faltaven deu minuts per la una de la matinada.

La defensa ha volgut fer constar la seva disconformitat sobre el termini legal que disposava, ja que algunes de les persones que han hagut de declarar davant del jutge, havien de tornar després al seu lloc d'origen, a 400 quilòmetres de distància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.