Política

L'alcalde d'Arenys de Munt presenta una ILP perquè hi hagi un referèndum vinculant

Si el Parlament l'accepta començarà la recollida de signatures

L'alcalde d'Arenys de Munt i un dels portaveus de la Coordinadora Nacional de Consultes, Carles Móra, ha afirmat aquest dilluns que "es veu amb la força moral de presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè hi hagi un referèndum vinculant" a tot Catalunya el 25 d'abril del 2010. Móra ha fet aquestes declaracions al Parlament acompanyat pels membres de la coordinadora Anna Arqué, David Vinyals i Josep Antón Martínez Llorach.

Móra ha lliurat al Parlament a títol personal una proposició de llei per començar, si la Mesa del Parlament l'accepta, la recollida de signatures de la ILP.

L'alcalde d'Arenys de Munt s'ha mostrat convençut que aquesta vegada no passarà el mateix que al mes de juny passat. Aleshores, la Mesa del Parlament va acordar per unanimitat no admetre a tràmit la ILP a favor d'una proposició de llei de convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació per al 12 de setembre de 2010, que havia presentat una comissió els promotors vinculada la plataforma Deumil.cat.

Referint-se a les consultes d'aquest diumenge, Móra ha destacat que "la veu de Catalunya ha parlat i ho ha fet clarament" i ha negat que una participació d'un 30% sigui un resultat dolent. "Si s'extrapola el resultat adquireix una potencialitat enorme", ha dit.

Afirma que hi ha unitat
Móra ha negat que hi hagi desunió en el si de la Coordinadora Nacional de Consultes. "Tots estem més units que mai i treballant per Catalunya d'una forma desinteressada i generosa com van fer els 20.000 voluntaris", ha replicat.

Nega que es formi un nou partit polític

Segons l'alcalde d'Arenys de Munt, "es tracta de crear un front unitari i una plataforma cívica per crear pressió damunt del món polític perquè vagin de cara a la feina". "Aquí hi és convidat tothom", ha remarcat, al temps que ha dit que s'han d'unir a través de plataformes que volen unificar tot el món polític sobiranista i de les entitats cíviques, esportives i culturals que passin també del món sobiranista.

Així mateix, ha declarat que no té cap intenció de tirar endavant cap partit polític i ha ressaltat que 'està al costat' i va als mítings i presentacions de Reagrupament, de Joan Carretero. "M'hi trobo molt bé", ja que Reagrupament 'és una fotografia en l'àmbit nacional del que és Arenys de Munt 2000, que no acumula càrrecs ni mandats i té llistes obertes'. Per això, ha dit que Arenys de Munt 2000 s'ha posat al costat de Reagrupament. "És una alternativa molt vàlida que pot esdevenir un bon catalitzador al Parlament", ha afirmat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ELECCIONS EUROPEES

Un 21,6% ha votat al migdia a la Catalunya del Nord

BARCELONA
guerra a europa

Ucraïna ataca l’avió de combat més modern de Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

La participació a l’Estat se situa en el 28%

BARCELONA
eleccions europees

La participació cau a Catalunya i se situa en el 24,7%, deu punts per sota del 2019

barcelona
GUERRA A GAZA

Netanyahu insta Gantz a mantenir la unitat israeliana i quedar-se al govern de guerra

BARCELONA
àfrica

Almenys 42 morts en un atac d'una milícia vinculada a Estat Islàmic a la RDC

barcelona
PENÍNSULA COREANA

Seül reprèn les emissions contra Corea del Nord en resposta als globus-porqueria

BARCELONA
irlanda

Els primers resultats apunten a una caiguda del Sinn Féin a les municipals

barcelona
GUERRA A GAZA

El nombre de palestins morts en l’operatiu de rescat d’ostatges puja ja a 274

BARCELONA